Candidaturile PSD pentru Consiliul Local, respinse de Judecătoria Suceava

Magistraţii Judecătoriei Suceava au respins, miercuri, 27 aprilie 2016, lista de candidaţi înregistrată de PSD pentru Consiliul Local al municipiului Suceava. Contestaţia depusă de un oarecare Vasile Cioban a vizat modul în care au fost strânse semnăturile de susţinere pentru lista de candidaţi. Mai exact, PSD a fost acuzat că a păcălit oamenii să semneze pentru lista de candidaţi prin efectuarea unor teste gratuite de glicemie şi tensiune la corturile electorale amplasate în oraş.

Dacă decizia va fi menţinută şi de completul de judecători din apel, consider că absenţa PSD din campania electorală şi din viitorul Consiliu Local ar produce un dezechilibru pe plan politic local. În acelaşi timp, consider că PSD trebuie să fie sancţionat într-un fel sau altul pentru că din nou a încercat să-i prostească pe suceveni cu analize gratuite. Aş fi preferat ca sancţiunea să fie aplicată chiar de suceveni în ziua votului.

O contestaţie similară, depusă faţă de candidatura lui Tiberius Brădăţan pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, va fi judecată astăzi.

Pe de altă parte, pentru că Băişanu a procedat exact la fel, adunând semnături prin povestea cu referendumul pentru centrale gratuite, m-aş fi aşteptat să-i fie şi lui cotestată candidatura.

Iată soluţia judecătorilor în cazul listei de candidaţi PSD:
"Admite acţiunea formulată de către contestatorul Cioban Vasile împotriva hotărârii nr. 9 din data de 25.04.2016 a Biroului Electoral de Circumscripţie Municipală Nr. 1 Suceava, în contradictoriu cu intimaţii Brădăţan Tiberiu Marius, Mocanu Vasile, Girigan Eugen, Cocriş Doiniţa – Nela, Grosar Alexandru – Cornel, Boberschi Cristian Neculai, Bejinaru Mitică, Păduraru Andrei – George, Apetroaie Daniel – Ioan, Fuior Iuliana, Cristescu Florin, Buciac Ioan – Gabriel, Petrescu Gheorghe, Rusu Dumitru, Pohoaţă Magdalena – Manuela; Darie Liliana – Camelia, Negură Gheorghe, Aioanei Răzvan – Vasile, Gălăţeanu Ioan – Sorin, Livadariu Dumitru, Ungureanu Cristina Carmen Barbara, Huţan Monica Ancuţa, Casandra Silviu, Munteanu Iacob Cristian Benedict, Roşca Maria, Gavriluţ Răzvan Petru, Paiu Mihaela Adelina şi Ghiaţă Andrei – Leonte. Anulează hotărârea nr. 9 din data de 25.04.2016 a Biroului Electoral de Circumscripţie Municipală Nr. 1 Suceava şi, în consecinţă, respinge propunerea de candidatură a intimaţilor la funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Suceava, judeţul Suceava. Cu drept de a formula apel în termen de 24 de ore de la pronunţare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Suceava. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27.04.2016"

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Domnule Zară, nu-i iau apararea lui Baisanu, insa lista pe care semnai era pentru renuntarea la sistemul centralizat de incalzire. Asa scria pe foaie. Eu personal nu am semnat, dar cineva din familie da. Oare pot afla daca semnatura si datele personale au fost folosite la depunerea candidaturii respectivului? Cui ar trebui sa ma adresez? BEM Suceava?

    RăspundețiȘtergere