Ședință de urgență în cazul Eugen Bejinariu la Camera Deputaților. Cererea DNA, discutată de Biroul Permanent astăzi la ora 13.00



Cererea DNA pentru avizarea urmaririi penale a deputatului PSD Eugen Bejinariu a ajuns la Parlament. Biroul permanent al Camerei Deputaților se va întruni la ora 13.00 pentru a stabili calendarul în cazul Eugen Bejinariu. 

DNA cere aviz de la Camera Deptuatilor pentru urmarirea penala a deputatului PSD Eugen Bejinariu, in dosarul Microsoft 2, acesta fiind suspectat de abuz in serviciu dupa ce, in perioada 2003-2004, in calitate de ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ar fi initiat si sustinut hotararile de Guvern privind licentele Microsoft pentru scoli.

Eugen Bejinariu candideaza pentru al patrulea mandat de deputat, fiind pe primul loc pe lista PSD in judetul Suceava. El este deputat din 2004, iar in perioada 2003 - 2004 a fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, in Guvernul Nastase.

Procurorul sef DNA a transmis procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de deputatul Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului in perioada 2003-2004, in legatura cu savarsirea a infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, fapta comisa in perioada in care a detinut functia ministeriala, a anuntat, luni, DNA.

Procurorii DNA vor sa il puna sub acuzare pe Eugen Bejinariu pentru ca, in perioada in care a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, incalcand dispozitiile privind achizitiile publice, a initiat si a sustinut proiectele hotararilor de guvern nr. 1473 din 11 decembrie 2003 si nr. 470 din 1 aprilie 2004, prin care s-a aprobat incheierea, intre Guvern si Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de inchiriere de licente referitor la produsele Microsoft, invocandu-se, in mod nereal, calitatea companiei de unic distribuitor pentru aceste produse, in scopul favorizarii acesteia prin evitarea organizarii unei licitatii publice.

Eugen Bejinariu mai este suspectat ca a initiat si sustinut proiectul Hotararii de Guvern nr. 1778 din 21 octombrie 2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de inchiriere de licente incheiat la data de 15 aprilie 2004 intre Guvern si Fujitsu Siemens Computers GmbH si pentru produsele educationale Microsoft, fara a exista un necesar fundamentat. Procurorii sustin ca Bejinariu a semnat contractul comercial de inchiriere licente Microsoft din 15 aprilie 2004 si actul aditional la acesta, cunoscand ca nu era justificata achizitia din sursa unica.

Prejudiciul produs statului prin aceste contracte care au avut la baza hotarari de Guvern a fost estimat de procurorii DNA la 66.965.343 de dolari, suma care a reprezentat un folos patrimonial necuvenit pentru compania Fujitsu Siemens Computers GmbH.

Foto: radiotop.ro

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii