Certificat de Urbanism ilegal, fără avizul Poliției Rutiere, emis pentru parcarea privată a șefilor Prefecturii și CJ Suceava




Deși a fost sancționată până acum de Poliție Rutieră cu trei amenzi în valoare totală de 29.000 de lei, Primăria municipiului Suceava continuă demersurile solicitate de Gheorghe Flutur pentru forțarea legalizării transformării a două străzi în parcare privată pentru șefii Consiliului Județean și Prefecturii Suceava.

Serviciul de Administrare Străzi și Sistematizare Rutieră al Municipiului Suceava a solicitat și obținut Certificatul de Urbanism nr. 1412/08.10.2019 pentru „schimbarea destinației sectorului de stradă de pe Aleea Nucului (cuprins între Esplanada Centrală și str. Vasile Bumbac) și a străzii Libertății din stradă în parcare”. Certificatul a fost întocmit de Aurelia Gabriela Schley, aprobat de șefa Serviciului de Urbanism Xenia Vodă și este contrasemnat de primarul Ion Lungu, secretarul Ioan Ciutac și arhitectul-șef Cerasela Manuela Bejenar.

Schimbarea de strategie vine după ce în ședința din septembrie a Consiliului Local le-am blocat un proiect de hotărâre pentru darea în administrare a celor două străzi Consiliului Județean și Instituției Prefectului. Le-am demonstrat că o astfel de hotărâre ar fi complet ilegală.



Ca urmare a intervenției din ședința Consiliului Local, Primăria încearcă acum să desființeze cele două străzi și să le transforme în acte în parcări, astfel încât să le poată da în administrare Consiliului Județean Suceava și Instituției Prefectului.

Nici de această dată demersul nu este legal. Certificatul de Urbanism a fost emis ilegal întrucât emitentul nu a solicitat și avizul Poliției Rutiere. Or, acest aviz este indispensabil pentru o astfel de decizie, iar în lipsa avizului o hotărâre ulterioară ar fi complet ilegală.

#FărăBarieră #FărăPrivilegii





Trimiteți un comentariu

0 Comentarii