Nu dați vina pe medici!



Situația de la Spitalul Județean Suceava este din ce în ce mai critică. Numărul cadrelor medicale confirmate cu coronavirus s-a apropiat deja de o sută. Spitalul are peste 1.300 de angajați. Iar fiecare medic, asistent, infirmier, brancardier, personal auxliar are acasă soț, părinți sau copii.

Autoritățile au fost prinse pe picior greșit, iar managementul spitalului a fost defectuos. Măsurile sunt tardive și insuficiente. În schimb, am aflat că se încearcă acum să se dea vina pe medici și pe ceilalți angajați ai spitalului.

Nu este corect!

Nu angajații sunt vinovați că au fost trimiși în prima linie fără echipamente și materiale de protecție. Fără combinezoane, fără viziere, fără ochelari speciale, fără mănuși suficiente, cu câte o mască neconformă primită la câteva zile.

Nu medicii sunt vinovați că virusul era în spital, iar ei erau chemați la grămadă, de pe toate secțiile, la raportul de gardă. Nu asistenții șefi erau vinovați că directorul medical îi chema la ședințe.

Nu angajații sunt vinovați că managementul spitalului nu a dotat unitatea cu materiale și echipamente necesare.

Cum să te protejezi când șeful te obligă să stai la un loc cu persoane confirmate pozitiv cu Covid-19? Cum să te protejezi când ți se dă o mască neconformă pe zi, cu mănuși insuficiente, fără protecție necesară în fața virusului.

Fac un apel către Ministerul Sănătății, către autoritatea tutelară a spitalului, Consiliul Județean, și către conducerea Spitalului Județean Suceava:

Fiți măcar acum cinstiți! Nu căutați scuze sau explicații! Asumați-vă responsabilitatea pentru ce ați făcut sau nu ați făcut! Nu dați vina pe medici! 

Citește și:

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii