Când trei puncte valorează cât un întreg campionat



Federația Română de Fotbal a anunțat, luni, oficial, înghețarea sezonului de Liga a III-a. Clasamentul va rămâne cel actual, nicio echipă nu va retrograda, iar în Liga a II-a vor promova echipele de pe primul loc, cu excepția seriilor unde între primul și al doilea loc există o diferență de cel mult trei puncte, caz în care se va disputa un baraj de promovare.

„Sezonul de Liga 3 ediția 2019/20 este înghețat, nicio echipă nu retrogradează. În Liga 2 ediția 2020/21 promovează echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte”, a anunțat FRF.

În Seria I, primele două locuri sunt ocupate de Aerostar Bacău și Foresta Suceava.  La jumătatea sezonului, Aerostar avea un avans de patru puncte.

Pe 7 martie s-a disputat prima etapă din retur. Aerostar Bacău a câștigat 3-1, acasă, cu Botoșani II. Foresta a pierdut, tot cu 3-1, la Sporting Liești, iar diferența între primele două echipe din clasament a ajuns la șapte puncte. Au fost primele și ultimele meciuri oficiale din acest an.

Nu știu ce s-a întâmplat la Liești. Nu știu cum a pierdut Foresta după un stagiu de pregătire condus cap-coadă de Petre Grigoraș, după cantonament, după noi achiziții. Dar Liești era o achipă accesibilă, iar acolo victoria era obligatorie.

Dacă Foresta câștiga la Liești, diferența față de Aerostar era de patru puncte. La o diferență de șapte puncte nu prea ai ce să comentezi. Altfel vorbeai la patru puncte. FRF nu avea argumente să refuze organizarea unui baraj de promovare și pentru Seria I, mai ales că Foresta avea victorie în meciul direct.

Iată cum cele trei puncte pierdute la Liești au ajuns acum să valoreze cât un întreg campionat.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii