În plină criză, Gheorghe Flutur și-a luat concediu de odihnă înainte de a fi confirmat oficial cu Covid-19



Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și-a luat concediu de odihnă din 24 martie, înainte de a fi confirmat cu Covid-19, în timp ce prefectul lucra izolat la birou, iar vicepreședintele CJ Viorel Seredenciuc lucra de acasă, izolat la domiciliu.

Un document publicat acum în premieră vine să adauge la controversa care planează în jurul activității președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la sfârșitul lunii martie, în plină criză generată de epidemia de coronavirus în județul Suceava.

Gheorghe Flutur și-a luat concediu de odihnă în perioada 24 martie - 6 aprilie și a semnat dispoziția nr. 299/24.03.2020 prin care își transferă dreptul de semnătură vicepreședintelui Viorel Seredenciuc. Conform cronologiei evenimentelor, liderul PNL și-a luat concediu de odihnă înainte de a fi confirmat oficial cu Covid-19.

Cronologia pe scurt: 

Joi, 19 martie: Presa relatează despre faptul că mai mulți angajați ai Spitalului Județean, printre care medici, sunt infectați cu noul coronavirus.

Începând de vineri, 20 martie Grupul de Comunicare Strategică, Prefectura Suceava, Consiliul Județean și Spitalul Județean refuză să comunice informații despre criza de la Suceava. Presa publică pe surse informații despre creșterea bruscă a numărului de medici infectați.

Duminică, 22 martie, ora 23.30: Gheorghe Flutur se testează înaintea cadrelor medicale și este trecut „medic” pe buletinul de analiză. În aceeași noapte, directorul medical al Spitalului Județean, Mircea Macovei, trimite SMS-uri prin care medici bolnavi și sănătoși, testați și netestați, sunt convocați la o ședință, invocând un ordin inexistent al Ministrului Sănătății.

Marți, 24 martie: Gheorghe Flutur își ia concediu de odihnă și îi transferă dreptul de semnătură vicepreședintelui CJ Suceava, Viorel Seredenciuc. Vicepreședintele Seredenciuc își îndeplinește atribuțiile izolat la domiciliu, fiind contact al persoanelor confirmate pozitiv. Prefectul Alexandru Moldovan rămâne izolat la birou, fiind contact al persoanelor testate pozitiv. Secretarul de stat Nelu Tătaru ajunge la Suceava pentru a evalua situația.

Marți, 24 martie, ora 22.00: Gheorghe Flutur primește rezultat pozitiv la testul Covid-19 și este internat la Spitalului Județean. Primește tratament preferențial, fiind internat la Secția Chirurgie, nu la Boli Infecțioase, acolo unde erau toți pacienții cu Covid-19.

Miercuri, 25 martie: Gheorghe Flutur acordă interviuri prin telefon la mai multe televiziuni centrale în care spune că se simte bine și că nu are simptome. După valul de dezvăluri privind managementul defectuos al spitalului, vicepreședintele Viorel Seredenciuc semnează dispoziția prin care suspendă contractul managerului Vasile Rîmbu.



Citește și:

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii