Unde a dispărut Gheorghe Flutur?

Gheorghe Flutur a dispărut. De aproape o lună parcă a intrat în pământ. Cum s-au terminat alegerile, cum a terminat și cu promisiunile. Cum a crescut din nou numărul cazurilor de Covid, cum s-a evaporat din pesiaj.

În campania electorală era tare vorbăreț. Zilnic mai construia câte o autostradă, mai filma un spot electoral în unitatea mobilă de terapie intensivă donată de societatea civilă, mai aprindea flacăra pe la cîte un aragaz, mai racola câte un primar pesedist, se mai filma pe la câte vreo asfaltare electorală, promitea drumuri, căi ferate, rețele de utilități și câte-n lună și stele. 

Cum s-a reales, cum a dispărut. Coincidență sau nu, șeful PNL Suceava a dispărut din peisaj odată cu explozia numărul de cazuri de Covid-19 la nivelul județului. 

După ce în campania electorală i-a interzis prefectului Alexandru Moldovan să dispună măsuri pentru limitarea răspândirii virusului, acum că județul este din nou îngenunchiat de epidemie s-a dat la fund. 

La fel a făcut și în primăvară. Ba că a avut Covid, ba că a venit Armata, ba că și-a delegat atribuițiile administratorului public. De parcă nu Consiliul Județean era autoritatea tutelară a Spitalului Județean, și de parcă nu el prin dubioase înțelegeri politice PNL-ALDE a numit un economist în funcția de director al DSP Suceava. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. 

Istoria se repetă. Flutur face din nou toate eforturile să se disocieze de criza cu care se confruntă județul.

În campania electorală se filma săptămânal prin Spitalul Județean. Acum îi scoate la înaintare pe prefect și pe  managerul spitalului. 

Au trecut patru săptămâni de la alegeri. Patru săptămâni în care a fost mai preocupat de alegerile parlamentare și de listele de candidați decât de situația prin care trece județul.

Dacă vă întrebați unde și de ce a dispărut Gheorghe Flutur, acesta e motivul. Nu vrea cu niciun chip să-i fie legată imaginea de subiectul Covid.  

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii