I-am scris noului ministru al Transporturilor și i-am propus să dispună amenajarea cu celeritate a unor noi platforme omologate pentru cântărirea autovehiculelor în județul Suceava

I-am trimis astăzi noului ministru al Transporturilor o adresă prin care îi propun o soluție rapidă și ieftină, dar care poate avea un impact important în prevenirea degradării infrastructurii rutiere de la nivelul județului Suceava. 

Având în vedere că în județul Suceava există doar două platforme omologate pentru cântărirea autovehiculelor despre care există suspiciunea că depășesc masa maximă autorizat pe drumurile publice, i-am solicitat ministrului Cătălin Drulă să dispună amenajarea cu celeritate a unor noi platforme omologate în județul Suceava. Astfel s-a reduce distanțele de deplasare a autovehiculelor până la platforma de cântărire, beneficiind astfel și persoanele veridicate, dar și lucrătorii instituțiilor de control. 

Găsiți mai jos textul adresei transmisă astăzi Ministerului Transporturilor. Nu țin să primesc răspuns, sper doar să fie citită și soluția propusă să fie pusă în aplicare. 



Către: Ministerul Transporturilor

Domnule ministru,

Regiunea de Nord-Est a României, din care face parte și județul Suceava, a fost până acum ocolită de investiții în dezvoltarea infrastructurii rutiere. Dincolo de proiectele pe termen lung privind intenția de construire a unor drumuri expres sau chiar autostrăzi în Moldova, prin prezenta adresă vă aduc în atenție soluții imediate și cu eforturi bugetare reduse, dar care ar avea un impact important pentru prevenirea degradării infrastructurii rutiere existente.

Suceava este județul cu cea mai mai rețea de drumuri naționale din România, cu peste 630 de kilometri. Totodată, Suceava este județul cu cea mai mare suprafață împădurită din țară și cu cel mai mare volum de masă lemnoasă exploatată și transportată pe drumurile publice, la care se adaugă un volum mare de transporturi ale agregatelor minerale exploatate în cadrul balastierelor, dar și alte categorii de transporturi care uneori depășesc masa maxim autorizată. Depășirea masei maximă autorizată de către autovehiculele care transportă bunuri divizibile este una dintre cauzele majore care determină degradarea căilor de rulare pe drumurile naționale și naționale europene din județul Suceava.

Deși dispune de o rețea de peste 630 de kilometri de drumuri naționale, la nivelul județului Sucava există doar două platforme omologate pentru cântărirea autovehiculelor, la Dărmănești și Cârlibaba. Din această cauză, în cele mai multe situații pentru stabilirea masei este necesară conducerea autovehiculelor pe distanțe de zeci de kilometri până la una dintre cele două platforme omologate, ceea ce duce la mult timp pierdut inutil atât pentru agenții economici care fac obiectul verificărilor, cât și pentru lucrătorii instituțiilor publice de control.

Pentru întărirea capacității de control a instituțiilor publice și pentru reducerea eventualelor neajunsuri provocate agenților economici și persoanelor fizice care fac obiectul verificărilor, vă rog domnule ministru să analizați și să dispuneți Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere amenajarea în puncte cheie de pe teritoriul administrativ al județului Suceava a unor noi platforme omologate pentru cântărirea autovehiculelor.

Totodată, vă solicit să reanalizați oportunitatea eliberării la cerere autorizațiilor speciale de transport pentru transportul rutier al bunurilor divizibile.
Cu stimă,

Dinu ZARĂ

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii