Spania a construit de la zero un spital nou pentru pacienții Covid în o sută de zile. În același timp, în România am avut în spitale cinci incendii cu 18 morți

Hospital de Emergencias Enfermera Isabel Zendal, acesta este numele spitalului construit de la zero în capitala Spaniei, Madrid, pentru pacienții diagnosticați cu Covid-19. 

Spitalul a fost construit în 100 de zile, are o suprafață totală de 80.000 de metri pătrați, o capacitate de cazare de peste o mie de paturi, dintre care 50 de paturi de terapie intensivă, și a costat aproximativ o sută de milioane de euro. 

Au fost și la ei discuții cu privire la costul investiției, au fost opinii pro și contra, nu a mers totul ca pe roate, dar totuși spitalul a fost construit, a fost deschis în decembrie și este folosit. 

În ultimele 100 de zile, în România am avut cinci incedii în spitale, dintre care trei (Piatra Neamț, Socola și Matei Balș) cu un număr total de 18 morți.

Pandemie este și în Spania, este și în România. Probleme sunt peste tot, iar nici pe spanioli nu poți să spui că-i dau banii afară din casă. 

Și atunci, care să fie diferența? 

Poate aceea că într-o parte se acordă atenție pacientului și actului medical, iar în cealaltă parte preocuparea este pentru numiri pe funcții, licitații trucate și comisioane pentru partid?

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii