Klaus Iohannis, marele învins al moțiunii de cenzură. Ce greșeli a făcut președintele?

Președintele Klaus Iohannis este marele învins al moțiunii de cenzură.

Nici Florin Cîțu, nici PNL, învinsul este tocmai președintele, cel care a orchestrat îndepărtarea USR de la guvernare, cel care încearcă să acumuleze toată puterea în stat și care vrea să ia toate deciziile: cine să guverneze, cine să fie prim-ministru, cine să fie ministru la Sănătate, Justiție, Transporturi, cine să fie procuror general și lista poate să continue.

Klaus Iohannis încearcă de ceva vreme să se transforme din președintele spectator, care privea „cu atenție și îngrijorare” situațiile critice din țara asta, în președinte jucător, care să își impună voința în toate aspectele vieții publice.

Adică a încercat să-l copieze pe Traian Băsescu. Doar că nu s-a uitat la cum a sfârșit cariera politică a predecesorului său, nici nu știe jocul politici și nici nu are aptitudinile fostului președinte.

Klaus Iohannis a făcut până acum doar alegeri greșite. L-a îndepărtat pe Ponta de la guvernare cu un an înainte de alegeri și așa a resuscitat PSD și i-a pavat drumul către victoria din 2016. A repetat scenariul în 2019, aducând PNL la putere, iar PSD a obținut din nou cel mai mare număr de voturi în 2020. A eșuat în tentativa de dizolvare a Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate. Iar ultima mare greșeală, l-a impus pe Florin Cîțu președinte la PNL și a îndepărtat USR de la guvernare.

Așa am ajuns în situația în care moțiunea de cenzură este de fapt înfrângerea președintelui Klaus Iohannis, un președinte care părea că începe bine, dar acum se îndreaptă spre un exit politic la fel de urât ca al lui Traian Băsescu.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii