Cearta Iohannis - UDMR, o fumigenă

Klaus Iohannis primește vizita Maiei Sandu, președinte al Republicii Moldova. După întâlnire, conferință de presă. Președintele României este întrebat despre prezența liderilor UDMR la discursul susținut la Tușnad de premierul Ungariei, Victor Orban. Era vineri, 29 iulie. Trecuse o săptămână de la discurs. Iohannis răspunde. Spune că liderii UDMR trebuie să dea explicații. Că nu e cazul să iasă de la guvernare, dar trebuie să dea explicații.

Peste weekend subiectul tot se rostogolește. Se aprind lideri PNL și PSD, le țin isonul lideri de opinie. Se vorbește despre disensiuni în coaliția de guvernare și despre îndepăratarea UDMR.

Luni, subiectul este intens dezbătut. Urmau, spun televiziunile de știri, discuții în coaliție.

Între timp, tot luni, indicele Robor a sărit de 8%. N-a mai fost atât de mare de 12 ani, de la precedenta criză. Tot luni, au crescut accize, taxe și impozite. Aștepăm și inflația pe luna precedentă. Între timp, România ratează o plată de 2,8 miliarde din PNRR. Nicio perspectivă la orizont pentru calmarea prețurilor la energie sau la carburanți. Puterea de cumpărare e pe tobogan, prețurile urcă amețitor, premierul desființează instituții ca să își rezolve problema doctoratului plagiat, președintele își caută un loc de muncă la NATO, iar nouă ne este servit un așa zis conflict numai bun de umplut spațiul la TV.

Era la noi o glumă prin campaniile electorale: „În România alegerile parlamentare sunt organizate ca să afle UDMR cu cine va guverna în următorii patru ani”. Și va rămâne și acum la guvernare. PNL și PSD nu-și permit să rămână fără majoritate.

Așa zisa cearta Iohannis - UDMR nu este decât o fumigenă care să distragă atenția de la adevăratele probleme ale românilor.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii