De râsu' curcilor!!! Corneliu Popovici a ajuns liftierul Elenei Udrea


După parlamentare, PSD Suceava a obţinut, cu chiu cu vai, un post de secretar de stat în cadrul Ministerului Turismului. În prima fază, postul urma să fie ocupat de fostul deputat PSD, Mirela Adomnicăi.
În cele din urmă Mirela Adomnicăi a fost informată să îşi pună pofta în cui şi să se mulţumească cu un post de conducere în Suceava - Casa de Pensii. Nu ştiu dacă Mirela Adomnicăi a ieşit din schemă pentru că Elena Udrea nu dorea într-o funcţie de conducere din minister o altă femeie care ar putea să o eclipseze (cum se vorbea într-un timp) sau pentru că cel care a fost în cele din urmă numit în funcţie, Corneliu Popovici, a ştiut mai bine ce sfori să tragă prin partid.
Ajuns printr-o metodă sau alta într-un birou din Bucureşti, Corneliu Popovici a păstrat obiceiurile "bune" din judeţ - tot timpul trebuie să execuţi ce spune şeful. Fie că îţi cere să îi aduci o cafea, sa îi chemi liftul sau să îi dai cu cremă pantofii, execuţi imediat ordinul.
O secvenţă absolut penibilă pentru cel care a candidat pentru postul de senator din colegiul Rădăuţi s-a produs joi, imediat după ce Udrea s-a prezentat în faţa comisiei de anchetă din cadrul Parlamentului. La ieşirea de la audieri, Udrea i-a poruncit lui Popovici să cheme liftul iar el s-a executat imediat.
Faza i s-a părut hazlie chiar şi lui Gavril Mîrza, şeful de partid al lui Popovici, care i-a plâns de milă secretarului de stat de la Turism.

***

În altă ordine de idei, am aruncat o privire pe site-ul Ministerului Turismului şi curios mi s-a părut că la secţiunea dedicată lui Popovici este trecut doar un CV de trei rânduri, fără nicio fotografie.
Dacă tot veni vorba de CV-ul lui Popovici, să spunem că el a început ca tehnician în in şi cânepă, şi că a urmat apoi o facultate de management din cadrul Universităţii Ecologice Bucureşti (un fel de Spiru Haret). La o căutare pe site-ul Universităţii Ecologice Bucureşti se poate observa cu uşurinţă (vezi foto) că acea facultate ale cărei cursuri au fost absolvite de Popovici nu a mai fost acreditată de minister şi nu se mai regăseşte în lista facultăţilor pentru care UEB face înscrieri.


***

Vezi şi imagini de la audierea Elenei Udrea, sau cum s-o fi chemat circul pe care ministresa turismului l-a făcut în faţa comisiei parlamentară de anchetă.
În dreapta Elenei Udrea, pe post de mobilă sau badigard, că nici până acum nu am înţeles, se află chiar el, Corneliu Popovici, secretarul de stat care are în fişa postului sarcina de a chema liftul ministresei Udrea.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii