Slalom printre maşini pe un bulevard inundat


S-a mai spart o conductă. Lângă Direcţia Silvică. Până acum nimic deosebit faţă de celelalte zile. Doar că de data asta conducta şi-a găsit să crape în cel mai nepotrivit loc posibil. Adică în dreptul Parcului Areni, lângă Direcţia Silvică.
Pentru că în dreptul semaforului de la intersecţia din Areni trotuarul e spart de vreo două luni, pietonii ocoloesc groapa pe carosabil, printr-un fel de culoar făcut din nişte plase portocalii.
Pentru că şi aleea din Parcul Areni e spartă, trecătorii care au avut ghinionul să ajungă prin acea zonă marţi, în jurul orei 11.00, aveau de ales fie să ocoloească tot parcul fie să facă o baie sănătoasă la picioare, pe o distanţă de vreo zece metri. Unii au luat-o prin mijlocul străzii, alţii prin culoarul pentru pietoni, adică unde era apa mai mare, dar cei mai mulţi au preferat să ocolească.
Acesta este doar un crâmpei din realitatea cotidiană a Sucevei. Astfel de episoade se petrec zilnic, în toate zonele oraşului şi, din păcate, începem să ne obişnuim cu această stare de anormalitate.

P.S. - am văzut foarte puţine reacţii despre ce se întâmplă în această perioadă în Suceava. Cel mai mult mi-a plăcut taceri, utilizator al platformei de micro-blogging Twitter, care le-a adresat o urare interesantă celor responsabili de asediul Sucevei:

Am întârziat o oră la serviciu, graţie şantierelor de pe străzile din Suceava. Mute-li-se tranşeele-n cap! :)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii