De ce se pune batista pe ţambal în cazul procurorului Surdu?

Adrian Marius Surdu - procuror sef DNA SuceavaDespre cazul procurorului Marius Surdu nu vrea să vorbească nimeni. Tăcere totală. Din ultimele informaţii obţinute pe surse de colegii din presă, Surdu ar fi ajuns la spital cu mai multe răni provocate de un cuţit. La UPU ar fi spus că loviturile se datorau unui accident casnic. Evident că varianta e foarte puţin verosimilă. Iar dacă erau mai multe lovituri, varianta tentativei de sinucidere mai rămâne în picioare?

Apoi, nu se ştie nici acum cine a sunat la 112. Ba soţia, ba un vecin, ba un alt bărbat, rudă cu Surdu, care se afla în locuinţa procurorului. Din câte ştiu eu, soţia lui Surdu, la rândul ei magistrat, judecătoare la Curtea de Apel, era plecată la nişte rude în momentul producerii incidentului.



Foarte gravă este şi lipsa totală de transparenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Pe lângă tăcerea totală cu privire la subiect (cu excepţia unui foarte scurt interviu acordat de Doina Ganea Motan pentru Realitatea TV), cei de la Spital au şters chiar şi datele înscrise în registrul de la Unitatea de Primire a Urgenţelor despre internarea procurorului Marius Surdu.
Mai mult, SuceavaPeNet.ro scrie că angajaţii spitalului au interdicţie să vorbească despre subiect. Interdicţie de sus, de la Împărăţie.

Probabil că în zilele următoare se vor afla mult mai multe detalii despre acest caz. Din păcate, până acum ni s-a demonstrat că instituţiile statului au rămas încremenite în epoca comunistă şi atunci când vine vorba de o persoană mai importantă se aplică din start tactica batistei pe ţambal.


Şi, ca să completăm tabloul, mai trebuie să precizăm că Marius Surdu a fost adus în DNA (fostul PNA) de primul şef al acestei structuri, Ioan Amariei. Surdu a venit şef la Suceava după ce a condus structura similară de la Bucureşti. La Suceava, Surdu a preluat sau a demarat instrumentarea unor dosare sensibile, printre care şi dosarul care îl vizează pe Ioan Nicuşor Todiruţ, şeful IPJ, şi pe alte persoane din conducerea Poliţiei Judeţene care sunt bănuite că ar fi cheltuit câteva milioane de euro în plus la achiziţionarea sediului de pe strada Universităţii, lângă Kaufland.

Trimiteți un comentariu

7 Comentarii

  1. Iarasi diversiuni, iarasi intoxicari, iarasi dezinformari. Ceausescu n-a murit, de aia o sa-l omoram inca o data. Si pe el si pe Elena...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi imaginez....de fapt sint sigura ca asupra lui au fost exercitate presiuni politice extraordinar de mari !!! Dosarele sint instrumentate la comanda, esti mereu sub amenintarea indicatiilor portocalii !!! Ti-e frica pentru viata ta, a familiei tale..asa ca nu prea ai cum sa nu-ti pierzi mintile, si atunci...te apuci de baut si iei calmante puternice ca sa rezisti si sa mai uiti...ca nici sa te retragi nu te lasa...ca stii deja prea multe!!! Esti doar un obiect de care se folosesc altii..esti platit bine, dar ce folos??? Tu ca individ esti distrus...ASTA E DRAGII MEI!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum naiba sa te sinucizi in felul asta? Ori era beat si s-a hacuit singur, ori a fost injunghiat. Oameni buni, daca vrei cu adevarat sa te sinucizi, apai o faci mai tata, cu hotarire, te spinzuri, te otravesti, nu asa. Poate a fost doar amenintat de vreun binevoitor la comanda cuiva, poate a fost jaf, sau poate s-a "incercat" sinuciderea lei. Are dreptate mare Irina , sigur stia prea multe si a fost presat prea mult sa faca ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta m-am întrebat şi eu. De ce să încerci să te sinucizi cu un cuţit când tu ai pistol în dotare? Ciudat...

    RăspundețiȘtergere
  5. Procurorii nu au pistol...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu au? Aveam impresia că au armă în dotare, mea culpa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cunoscandu-l pe Marius, pot sa ii dau mare dreptate Irinei.

    RăspundețiȘtergere