NewsBucovina.ro - trafic dublat prin SPAM

Later edit: sâmbătă, pe la 18.40, am observat că TuSiRomânia.ro/blog nu mai este redirecţionat către NewsBucovina.ro. În rest, informaţiile din acest articol rămân la fel de valabile. 


Am observat recent că traficul site-ului de informaţii locale NewsBucovina.ro s-a dublat brusc în ultimele două săptămâni. Cum o astfel de creştere este în mod normal aproape imposibilă pe internet, am bănuit că este ceva la mijloc. Şi am avut dreptate. Vezi mai jos cum pozele din Playboy-ul au dublat traficul NewsBucovina.ro.

Atenţie: articol plictisitor de lung şi cu multe detalii

Bun, să trecem la subiect. Spuneam că traficul NewsBucovina.ro s-a dublat în ultimele două săptămâni. Vedeţi asta şi în graficul alăturat. Click pe fotografie pentru mărire sau aici pentru a vedea pagina originală de pe trafic.ro.

Mihai Chira, NewsBucovina.ro - trafic dublat prin SPAM

Pentru că trafic.ro ne spune că 50% dintre vizitatori ajung pe NewsBucovina.ro din motoarele de căutare (43,89% dupa cuvinte cheie şi 7,83% căutări după imagini) şi doar 19.05% intră direct pe site, am încercat să vedem care sunt cuvintele cheie care aduc cei mai mulţi vizitatori.
În ultimele 7 zile cea mai frecventă căutare a fost andreea mantea poze nud iar ieri, joi, 24 iunie, cei mai mulţi vizitatori au căutat, printre altele:
  • ana maria ferent playboy poze
  • claudia patrascu playboy
  • nicolae guta
  • rocsana marcu
  • raluca lazarut poze playboy
  • geanina varga
  • geanina varga playboy
  • playboi roxana ionescu

Mihai Chira, NewsBucovina.ro - trafic dublat prin SPAM

Mihai Chira, NewsBucovina.ro - trafic dublat prin SPAM

Pentru că pe NewsBucovina.ro nu am prea găsit articole care să aibă legătură cu respectivele cuvinte cheie, am mai făcut câteva săpături. Şi ce credeţi că am descoperit. Că printre cele mai vizitate pagini de pe NewsBucovina.ro sunt indexate şi pagini de pe TuSiRomania.ro/blog.

Şi, am mai descoperit că întregul traficul generat de TuSiRomania.ro/blog este redirecţionat de Google către NewsBucovina.ro. (Bagă click aici pentru test)

Cum aşa? Simplu. Feedul RSS al TuSiRomania.ro/blog, adică http://www.tusiromania.ro/blog/feed/, este redirecţionat către pagina de start a siteului NewsBucovina.ro.
Adică SPAM.

Mihai Chira, NewsBucovina.ro - trafic dublat prin SPAM

Acum se explică dublarea traficului dar şi faptul că NewsBucovina.ro a scăzut de la o medie de 35% de vizitatori care revin pe site la doar 13-15%. Această cifră reprezintă numărul cititorilor fideli. Ei sunt cei care intră zilnic sau aprope zilnic pentru a vedea noutăţile de pe site.


Mihai Chira, NewsBucovina.ro - trafic dublat prin SPAM


Şi acum un ultim argument pentru a observa schimbarea bruscă de comportament a vizitatorilor NewsBucovina.ro. Mă refer la locaţia celor care vizitează site-ul.

Observaţi că în luna mai, şi până atunci, vizitatorii din judeţul Suceava reprezentau 37% din total.

În luna iunie, până azi, evident, pe fondul dublării traficului, procentul sucevenilor din total este de doar 18.17%.
Oare de ce or fi devenit bucureştenii (30,79%) aşa de brusc interesaţi de judeţul Suceava?

Mihai Chira, NewsBucovina.ro - trafic dublat prin SPAM

Mihai Chira, NewsBucovina.ro - trafic dublat prin SPAM


Sinteză: Feedul TuSiRomania.ro/blog este redirecţionat pe NewsBucovina.ro. Vizitatorii aduşi prin această metodă sunt interesaţi de poze din Playboy. Pe "româneşte": SPAM.

Trimiteți un comentariu

10 Comentarii

  1. De la Magaru Spagar la ce poti sa te astepti?

    RăspundețiȘtergere
  2. hahaha, ce fac unii pentru a creşte în ochii suceveniilor din online :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e "SPAM" ceea ce face, e un SEO foarte agresiv, folosit de un copil fara minte, precum este Ionut.

    Marele ziarist Mihai Chira, vrea trafic, si cum unii l-au refuzat, a apelat la tusiromania :)

    RăspundețiȘtergere
  4. "Spamming (sau spam) este procesul de expediere a mesajelor electronice nesolicitate, de cele mai multe ori cu caracter comercial, de publicitate pentru produse şi servicii dubioase, practicată în industria e-marketingului şi de proprietarii de situri pornografice." [via Wikipedia]

    Subscriu la ce a zis Anonim, nu e Spam, e doar prostie unui ziarist care s-a inhaitat cu niste prosti mai mari ca el, la fel cum au facut si alti idioti de prin suceava [a se vedea spam-urile date prin mail-urile personale sau de servici de pe adresa celor de la Office's].
    Asta e, sa lasam oamenii sa-si vada de prostiile lor, doar nu noi vom suferi de pe urma magariilor lor :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @SuZy

    Eu (si multi altii care sunt specialisti in treaba asta) consider ca indexarea unor pagini fara relevanta sau cu subiecte care sa iti aduca trafic artifical (playboy, sex, monden) este SPAM.
    De scandalul SPAM-ului asemanator dar la o scara mai mare facut de Realitatea.net ai auzit?

    RăspundețiȘtergere
  6. @ dinu: pai ce zici tu ca fac ei are mai multa logica cu SEO [Search Engine Optimization] pentru ca tu dai exemple de trafic, sau ma rog, arati de unde le provine lor traficul. Au facut un simplu redirect de pe un blog, unde e spam-ul in toata treaba asta? :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @SuZy

    Nu ştiu dacă eşti familiarizată cu conceptul de spamare a motoarelor de căutare. Găseşti în linkul următor mai multe detalii despre această practică.
    http://www.seo-point.com/articole-seo-spam/motoarele-de-cautare-si-spam-ul/

    RăspundețiȘtergere
  8. Ionuț, acesta de la TusiRomania i-a creat site-ul lui Chira,tot el ii face trafic :))

    RăspundețiȘtergere
  9. observ pe prima pagina la tusiromania.ro un banner destul de bine pozitionat cu newsbucovina.ro

    RăspundețiȘtergere
  10. ar fi interesant de vazut si la sporrtsv ce si cum...

    RăspundețiȘtergere