Drumuri şi Poduri SA, cu un pas în groapă



SC Drumuri şi Poduri SA e în pragul familentului. După un raport de audit comandat de Consiliul Judeţean Suceava, AGA şi CA-ul societăţii au anunţat că propun deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii.

Cu datorii de peste 150 de miliarde de lei, în această situaţie insolvenţa e sinonimă cu falimentul iar momentul în care societatea ar putea fi scoasă la mezat nu pare deloc îndepărtat.

Totul a început de la asfaltările electorale ale lui Gavril Mîrza. În ultimele lui din 2007 şi prima jumătate a anului 2008, chiar înainte de alegerile locale, Drumuri şi Poduri SA a executat, fără contracte, lucrări de 82 de miliarde pentru Consiliul Judeţean dar şi lucrări de mai mică amploare pentru unele primării din judeţ.

După ce a câştigat alegerile, Gheorghe Flutur a refuzat să plătească lucrările executate fără documente. Cu banii cheltuiţi, datorii în contabilitate şi rămasă fără contractul de întreţinere a drumurilor judeţene (adjudecat de TASA Botoşani, firma lui Constantin Conţac), societatea Consiliului Judeţean a început să concedieze angajaţii şi s-a împrumutat în bănci ca să supravieţuiască.

Insolvenţa şi reorganizarea judiciară nu rezolvă deloc problema de la SC Drumuri şi Poduri SA. Cu datorii de 150 de miliarde de lei şi aproape zero şanse ca societatea să încaseze banii pe lucrările executate pentru Consiliul Judeţean şi câteva primării din judeţ, falimentul bate la uşă şi societatea e la un pas de desfiinţare şi, evident, privatizare.

Ce mai avem de scos la mezat? Termica, Aeroportul... şi cam atât

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii