Pe unde ne mai dăm cu bicicleta?

În urmă cu vreo doi ani, firma Loial Impex SRL a tras tot felul de dungi pe trotuarele din oraş despre care cei de la primărie ne spuneau că ar fi piste pentru biciclişti. Că din loc în loc mai răsărea câte un stâlp sau că pe ici pe colo pistele erau întrerupte de garduri sunt doar detalii.

Important e că firma care deţine Conacul Domnesc (prietenii cu floare-n piept care beau limonade pe terasa din centru ştiu de ce) şi-a luat mălaiul pentru vopseaua irosită pe pavelele simetrice din oraş.

În mod normal, aceste piste sunt făcute pentru ca bicicliştii să nu mai facă slalom printre maşinile de pe străzile oraşului. Cât de utile sunt ele am văzut miercuri după-amiază când însuşi şefului Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a venit chef să dea o tură cu bicicleta prin oraş.

A plecat de la Palatul Administrativ şi a rezistat pe două roţi până la ieşirea spre Şcheia. Deşi pe întreg acest traseu trotuarele sunt desenate cu dungi pentru piste de biciclete, Flutur a preferat să împartă carosabilul cu şoferii din trafic. Tocmai pentru a ne demonstra cât de utile sunt pistele pentru biciclişti amenajate în oraş.

Gheorghe Flutur se plimbă cu bicicleta prin oraş Gheorghe Flutur se plimbă cu bicicleta prin oraş Gheorghe Flutur se plimbă cu bicicleta prin oraş

foto: Monitorul de Suceava

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii