Mănăstiri bucovinene?

"Când vorbim despre Bucovina vorbim despre un ţinut al mănăstirilor pictate", ni se spune pe pagina de internet prin care Consiliul Judeţean Suceava promovează proiectul Pelerin în Bucovina.

Consiliul Județean Suceava promovează produsul specific Pelerin în Bucovina prin implementarea proiectului cu același nume, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013

Mănăstirile pe care le promovăm şi cu care ne mândrim au fost declarate monumente UNESCO. Cum credeţi că sunt ele trecute pe site-ul UNESCO. Vă spun eu: "Churches of Moldavia".

Păi cum vine treaba asta. Indivizii ăştia de la UNESCO sunt chiar nesimţiţi. E posibil să nu fi auzit ei până acum că mănăstirile noastre sunt bucovinene, chiar dacă au fost construite în secolele 15 - 16.

UNESCO: Churches of Moldavia

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. din titulatura recent raposatului otto von habsburg(din cauza funeraliilor caruia vienezii nu prea au avut timp sa remarce cortul lui flutur!):
    Din Mila Lui Dumnezeu, împărat al Austriei; rege al Ungariei și Boemiei, al Dalmației, Croației și Slavoniei, al Galiției și Lodomeriei, al Ierusalimului etc.; arhiduce al Austriei; mare duce al Toscanei și Cracoviei; duce al Lorenei, Salzburgului, Stiriei, Carintiei, Carniolei și Bucovinei; mare principe al Transilvaniei, marchiz al Moraviei; Duce al Sileziei, al Modenei, Parmei, Guastallei, Auschwitzului și Zatorului, Duce de Teschen, Friaul, Dubrovnik și Zadar; conte domnitor de Habsburg și Tirol, de Kyburg, Gorizia și Gradisca; prinț de Trento și Brixen; marchiz al Luzaciei Superioare și al Luzaciei Inferioare și marchiz al Istriei; conte de Hohenem, Feldkirch, Bregenz, Sonnenburg etc.; domn de Trieste, Kotor și domn al Mărcii Slovene, mare voievod al Serbiei și al Banatului Timișoarei etc. etc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu nesimtiti, aia chiar is niste magari !! Manastirile nici macar ale Bucovinei nu-s, ci ale lui tov. flutur ! Niste ignoranti...sau au fost platiti de USL sa discrediteze pelerinajul lui tov, flutur?

    RăspundețiȘtergere
  3. Structura site-ului Pelerin este copiata dupa un alt site de pe internet. Ce are in plus este pelerin in bucovina, restul structurii este asemanator cu un alt proiect turistinbucovina.org, la care se lucreaza de 2 luni de zile. Pelerin in Bucovina s-a facut in cateva zile. In baza a ce? =))

    RăspundețiȘtergere
  4. pai acuma sunt in bucovina ;) iar bucovina este in moldova...ca si Iasul in Moldova chiar daca nu le merita...pe amandoua ;)

    RăspundețiȘtergere