Cum a inventat Vass Levente taxa de şmecher pentru spitalele din România [VIDEO]

Spitalele din România care nu vor să se trezească cu finanţarea tăiată sunt obligate să plătească o taxă de şmecher către firmele lui Vass Levente. Taxa inventată de liderul UDMR a fost îmbrăcată sub forma unor contracte de consultanţă pe care firmele controlate de Vass Levente le încheie periodic cu zeci de spitale din ţară.

Vass Levente a fost până luna trecută consilierul personal al fostului ministrul al Sănătăţii, Attila Cseke. În momentul în care a fost numit în funcţie, Vass Levente a renunţat la acţiunile pe care le deţine la firma DRG Audit SA Târgu Mureş, dar aşa cum se poate observa şi din declaraţiile lui de avere, acesta are relaţii la fel de strânse cu cei care au rămas proprietarii firmei.

Mai mult, după ce a fost numit consilierul ministrului Sănătăţii, a fost înfiinţată o altă firmă, Medicode SRL Mureş al cărei asociat unic, coincidenţă stranie, are aceeaşi adresă cu unul dintre acţionarii firmei DRG Audit.

Cele două firme încasează lunar bani buni de la zeci de spitale din ţară cărora le oferă servicii de consultanţă pentru codificare DRG. Mai exact, firmele lui Vass Levente modifică diagnosticele puse de medici pentru a îmbunătăţi ICM-ul, adică indicele luat în calcul atunci când se stabileşte bugetul alocat fiecărui spital în parte.

În calitate de consilier al ministrului sănătăţii, Vass Levente a reuşit să tragă sforile pentru a ajunge în Consiliul de Administraţie al Casei de Asigurări de Sănătate şi în Consiliul Director al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică. Adică tocmai instituţiile care stabilesc criteriile după care se împart banii către spitale.

Profitând de informaţiile secrete obţinute prin aceste funcţii, Vass Levente a strâns cu uşa spitalele din ţară să încheie contracte de consultanţă cu firmele pe care le controlează. Sumele sunt de ordinul a câteva zeci de mii de lei pentru fiecare spital în parte astfel că nu bat la ochi. Dar adunate de la mai multe spitale din ţară ajung la valori destul de mari. Aşa se face că firmele menţionate ajung la cifre de afaceri anuale de un milion de euro.

Pentru mai multe detalii şi un studiu de caz pe spitalele din judeţul Suceava urmăreşte mai jos o anchetă realizată de Paul Ciurari, corespondent Antena 3 în judeţ. Am dat şi eu o mână de ajutor la realizarea acestei anchete şi trebuie să ştiţi că obţinerea informaţiilor nu a fost un lucru deloc uşor. Acesta este motivul pentru care veţi vedea că sunt şi foarte multe înregistrări cu camera ascunsă.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii