PDL Neamţ e de acord cu regiunea "Bucovina Nord" dar nu şi cu şefia lui Flutur

Zilele trecute deputatul de Botoşani Stelică Iacob Strugaru spunea că PDL a stabilit deja faptul că judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ vor forma regiunea Bucovina Nord.

Această decizie pare să-i fie foarte cunoscută şi preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu. Acesta chiar s-a declarat un susţinător al acestei variante pentru reorganizarea administrativ-teritorială a ţării.

„Personal consider că prin noua variantă nu avem nimic de pierdut, ba chiar ar fi mai bine pentru noi, întrucît Suceava este un judeţ mai puternic decît al nostru, iar Botoşaniul este puţin mai în spate, deci nu ar avea cine să ne tragă în urmă. Dacă ne vom grupa cu cele două judeţe, populaţia va fi de circa 1,5 milioane de locuitori. Conform normativelor Uniunii Europene, la o populaţie de un milion şi jumătate, alocaţia financiară va fi de circa cinci sute de milioane de euro pe an, ceea ce înseamnă că judeţului Neamţ îi vor reveni cam două sute de milioane", a spus Vasile Pruteanu, citat de Monitorul de Neamţ.

Dacă ar fi de acord să-i fie mutată capitala la Suceava, Pruteanu nu pare însă deloc resemnat cu ipoteza în care Flutur va prelua imediat conducerea noii regiuni:

"Aşteptăm să participăm la discuţii pe tema regionalizării şi vom avea punctul nostru de vedere, pentru că nu ştiu câte argumente există pentru ca preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, să fie liderul acestei regiuni. Până la desemnarea şefului, important este ca noi să ne asigurăm condiţiile pentru a primi cât mai multe fonduri europene“.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii