1 mai muncitoresc... doar pentru hârţogari

Ziua de 1 mai am sărbătorit-o prin muncă. La fel ca şi multe alte sărbători legale. C-aşa-i în presă. Cineva trebuie să le spună gherţoilor câtă mizerie au lăsat în urmă când au fost la grătare.

La muncă a fost şi vânzătoarea de la buticul de lângă bloc dar şi sutele de angajaţi ai molurilor şi hipermarketurilor. S-a muncit şi în piaţă dar şi în magazinele de bulendre şi şoşoni. Şoferii de la transportul local, taximetriştii şi ceferiştii au fost şi ei la treabă. Nu mai spun de medicii de la urgenţe, pompieri, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali etc.

S-a muncit cu spor chiar şi pe şantierele presărate în tot locul prin oraşul ăsta minunat. De regulă, cei mai mulţi dintre patronii firmelor private şi-au chemat oamenii la treabă. Cu sau fără plata unor sume suplimentare faţă de o zi normală de lucru.

Prin eliminare rezultă că singurii care au avut zile libere sunt bugetarii care nu au fost obligaţi să asigure permanenţă. Adică hârţogarii de prin ministere, agenţii, prefecturi, consilii judeţene, primării, instituţii deconcentrate şi alte comitete şi comiţii. Adică aceiaşi indivizi care sunt singurii care au liber şi luni după Rusalii, şi la 15 august, de Sfânta Maria, şi la 1 decembrie, de Ziua Naţională. Şi încă mai sunt prin Parlament tot felul de iniţiative legislative pentru inventarea unor noi sărbători legale.

Tot hârţogarii sunt cei care invadează munţii şi pârjolesc pădurile cu grătare făcute aiurea pe unde apucă în timp ce ăilalţi sunt la muncă şi eventual trebuie să muncească câte două zile să stingă câte un incendiu izbucnit din cauza cretinităţii primilor.

Chestia asta a început să mă enerveze din ce în ce mai tare. Decât să se cheme zi liberă prin lege şi de fapt să se adreseze doar hârţogarilor care plimbă trei foi de la un birou la altul, mai bine desfiinţăm cu totul zilele libere.

Şi până la urmă de ce să mai avem astfel de sărbători legale? Să-i văd pe funcţionarii care la serviciu se uită cu sictir la tine din spatele unui ghişeu cum ascultă acum manele la maxim în difuzoarele de la maşina de serviciu în timp ce bagă în ei kile de mici şi litri de bere? Eu zic să se desfiinţeze toate zilele libere. Că în afară de băut cafele şi jucat Soliter nu ştiu ce altceva mai fac indivizii ăştia când sunt la serviciu. Adică oricum îşi iau libere singuri, de ce să le mai acordăm şi prin lege?

Trimiteți un comentariu

10 Comentarii

  1. ai o tendinta de generalizare păguboasa, dinule, desi in parte, fireste, ai deptate. eu sunt bugetar, părintii mei la fel, nevasta soacra, cumnatu, cumnata etc.... nu toti sunt marlani... sunt si profesori, educatori, invatatori, femei de serviciu prin scoli, internate, crese, camine... poate ca cei cu salarii de 5-8 milioane abia au cu ce sa isi creasca copiii, sa isi ingrijeasca parintii... caci, daca nu facem noi macare 1-2 copii, vin rromii si fac ei de 8 x 8 = 64 si dubleaza populatia tarii... aici e problema, ca nus e cuantifica precis cine si cat munceste la stat... oricum, logica e cam asta.. statul se face ca ne plăteste, noi ne facem ca muncim... başca taxele, prin care statul te jefuieste.. apropo.. daca un gainar ia 3 ani pt o gaina furata, statul roman cat tre sa ia pt genocidul provocat de taierea salariilor si pensiilor? sau macar daca nu e genocid la propriu, macar o minima stare de disconfort ... psihic....

    RăspundețiȘtergere
  2. Te rog să observi că nu am pomenit absolut nimic despre angajaţii din sistemul de învăţământ.

    RăspundețiȘtergere
  3. de acord draga dinule, insa ai scris: citez: instituţii deconcentrate şi alte comitete şi comiţii.. iar eu unul, sincer, aşa am gandit...dar asta nu lasa loc de polemica... sa vedem cum se vor mai putea indrepta lucrurile in viitor, sunt tare curios daca va exista vointa politica, eu unul cred ca de la cap trebuie incepută dezinfectarea peştelui :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu generalizarea ta Dinule am si eu o problema. Si eu sint bugetar hirtogar,unul care muncesc mult pe un salariu de 980 lei si nu fac parte din categoria "mirla" nici eu nici familia mea.Nu uita ca sintem tara cu cele mai putine zile libere din UE. Stiu ca nici nu se munceste ca acolo, dar asta nu-i vina noastra, sistemul e creat asa de catre stat si perpetuat de decenii.Si inca ceva. Cu salariul asta nu mi-am permis sa merg la gratar, deabia imi ajung banii 2 zile, dupa aia trec pe imprumuturi prin vecinii bazaristi. Casca ochii mai bine si vezi calitatea celor care fac prapad in natura cu gratareala. Si ai sa constati ca majoritatea sint pitipoance si cocalari cu bani cistigati Dumnezeu stie cum.

    RăspundețiȘtergere
  5. intreaba-i pe bugetari cate ore lucreaza pe zi si apoi uita-te la cei de la privat si fa diferenta anonimule. pe cand voi frecati menta 8 ore cei de la privat muncesc cate 9, 10 ore ca sa nu mai spun de sambata si duminica. asa ca nu va mai plangeti degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi se pare penibila aceasta invrajbire intre bugetari si privati.Parca ar fi doua tabere adverse care de-abia asteapta sa se bata.Toti suntem romani si colaboram la economia tarii.Fiecare contribuie la acest lucru.De ce trebuie sa ne certam intre noi in loc sa vedem care sunt problemele majore?

    RăspundețiȘtergere
  7. asa este, o invrajbire, iar dinu zara este dator cu o reparatie morala pt acest articol veninos. nu in acest mod se face jurnalism, asta este cancan domnule zara, imi pare rau

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai are rost să întreb dacă sunteţi bugetari sau în sectorul privat?

    RăspundețiȘtergere
  9. pai nu are rost, evident c suntem.. dar ia zi... cand bem bere la terase, noi bugetarii, privatii ne dau bonul de casa? nu. cand ne facem mobila pe la scheia primim garantie si factura? nu. aşa... ca mai bine sa lasam treaba asa in aer decat sa ne invrajbim unii pe altii, privatii cu bugetarii... ceea ce faci dinule nu e profesionist, sincer iti spun, esti prea pornit pe unii bugetari... aaa... dar aia de SIE, SSP, SRI, DGIPI, nu sunt tot bugetari? politaii nu? armata nu? aia freaca hartiile si iau bani k lumea, in timp ce la primaria suceava salariile nu sunt tocmai normale...

    RăspundețiȘtergere
  10. Lasa ba ca merge-asa !

    Multam mult la tata lumea !!

    Ah ce parfum de Bucovina a venit ...mi-a venit brusc sa-mi aman concediul.

    RăspundețiȘtergere