skip to main | skip to sidebar

Curiozităţi

Am şi eu două curiozităţi.

1. La alegerile locale din anul 2008 pe listele electorale permanente din judeţul Suceava au fost înscrise 570.519 de persoane. La recensământul de la sfârşitul anului trecut, în judeţul Suceava au fost înregistraţi 614.451 de locuitori, adică cu 12% mai puţini decât la precedenta numărătoare.
Dacă populaţia a scăzut cu 75.000 de persoane, oare cum se face că pe listele electorale din acest an au fost înscrişi 574.107 de alegători, cu vreo patru mii mai mulţi decât în 2008?
Alte cifre interesante găseşti aici.

2. Parlamentari din toate partidele vor candida la alegerile locale. Unii dintre ei vor câştiga funcţii de primari sau preşedinţi de consilii judeţene.Pe locul vacant nu pot fi organizate alegeri parţiale cu mai puţin de jumătate de an înainte de alegerile la termen.
Adică este posibil ca Parlamentul să rămână până la toamnă fără câteva zeci de parlamentari. În funcţie de numărul parlamentarilor de la un partid sau altul care vor obţine funcţii pe plan local, este posibil chiar să se schimbe structura voturilor sau chiar majorităţile din cele două camere. Oare cum va funcţiona Parlamentul după locale dacă mulţi parlamentari vor obţine funcţii locale?

Articole recomandate:

  Alegeri locale 2012, politice

Comentează folosind Facebook:

5 comentarii:

 1. Pe listele electorale s-au trecut mortii,cei plecati in strainatate si cei cu mutatii comandate.In total pe tara exista o diferenta de 2 milioane persoane intre recensamant(centrul de statistica) si listele electorale.Concluzia o trageti singuri.

 2. Pai acum USL e la putere deci sunt sigur ca alegerile vor fi cotecte deoarece ei vegheaza ca nimeni sa nu treaca peste lege .

  Stati linistiti si nu va panicati mergem spre lapte si miere !

 3. Conform legii compensatiei,reciprocitatii si "ce tie nu-ti place altuia nu-i face "ar trebui ca USL sa fure cele 2 milioane de voturi asa cum s-au furat la alegerile prezidentiale.

 4. :)) si in 44 , oamenii de dreapta au furat 273 de voturi de aceea comunistii au furat si ei -

  Daca pdl a furat sa vina USL si sa arate acest lucru nu sa fure si ei ( parerea mea )

 5. Logica dumitale nu are legatura cu realitatea. Numai cei majori voteaza.
  Sa-ti explic. Chiar daca numarul de persoane a scazut dramatic, numarul de votanti poate sa creasca. Asta se intampla cand populatia imbatraneste, adica scade natalitatea.

Trimiteți un comentariu

Poţi utiliza unele etichete HTML, cum ar fi <a href=""></a>, <b></b>, <i></i>.

 

Dinu ZARĂ Copyright © 2009 - 2015. Vizitează şi Dinu ZARĂ - FotoBLOG şi Suceava: Presa Online