Ioan Iosip - condamnare, cinci ani

Prin decizia penală nr. 42 din 2 mai 2012, Curtea de Apel Suceava a menținut sentința Tribunalului Suceava care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului IOSIP IOAN, administrator și asociat unic la SC VANESA PRODCOM SRL Siret, județul Suceava, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale și bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale.

Instanța a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei și timp de 3 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii.

Admite acțiunea civilă formulată de partea vătămată – parte civilă Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală a Finanțelor Publice Suceava și obligă pe inculpatul Iosip Ioan în solidar cu partea responsabilă civilmente SC VANESA COMPROD SRL Siret la plata sumei de 4.912.496 lei, reprezentând prejudiciu cauzat bugetului de stat, echivalentul în lei a 1.161.382 euro, precum dobânzi și penalități de întârziere, calculate până la data plății efective a debitului principal.

Obligă pe inculpatul Iosip Ioan, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC VANESA COMPROD SRL Siret, la plata către stat a sumei de 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Disjunge cauza pentru inculpatul Stănescu Ciprian.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava la data de la data de 25 martie 2011 (comunicatul nr. 211/VIII/3 din data de 5 aprilie 2011).

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii