VIDEO| Îmbulzeală la icoană

Mă distrează întotdeauna procesiunea de Sânziene. Mii de oameni care se îmbulzesc să atingă racla sau icoana sfântului. Alţii trec pe sub icoană.

Duminică, în timp ce filmam procesiunea prin zona Mărăşeşti mi-a atras atenţia un individ care a trecut de mai multe ori pe sub icoană. L-am întrebat de câte ori a trecut pe sub icoană şi mi-a spus că nu îşi mai aminteşte, l-am întrebat de ce trece de mai multe ori şi nu a ştiut să îmi răspundă. "De ce nu? Dacă tot am ocazia".

După ce am descărcat imaginile am văzut că doar în cele câteva minute în care am filmat eu, individul trecuse pe sub icoană de 14 ori.

Totuşi, de ce?

Trimiteți un comentariu

8 Comentarii

  1. Intr-adevar e socant.Acest individ reprezinta o mentalitate si o stare de spirit a poporului roman.In primul rand el a considerat trecutul pe sub icoana ca o promotie de tigai la supermarket.Daca tot are ocazia si daca e moka de ce nu.Apoi nu am inteles de ce oamenii nu tineau icoana mai sus ca femeile sa nu-si mai rupa salele.La final imaginea de ansamblu e tulburatoare si mistica.Te intrebi daca esti in evul mediu intunecat sau in sec 21.Si o intrebare imi vine persistent.Este biserica ortodoxa romana racordata la dorintele,nazuintele,trairile si visurile oamenilor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Oamenii procedeaza asa deoarece moralul si speranta creste.
    Daca ai protectie divina parca treci altcumva peste greutati.
    O fi bine o fi rau nu cred ca suntem noi in masura sa dam astfel de calificative.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo "anonim" de la ora 09,33,asa da! Moralul si speranta creste,de aia suntem cum suntem... Oare o fi fost la vot?
    Da! Se simte diferenta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo anonim de la 9,33.Omul e stapanul propriului destin si el poate trece peste greutati prin ambitie,vointa,inteligenta si o corecta perceptie asupra vietii.Daca astepti protectia divina atunci vai de tine.
    Ramai cu asteptarea.Si daca vrei sa impui in 2012 citatul biblic "Crede si nu cerceta" e ca si cum ai spune ca pamantul e sub forma de paralelipiped si soarele se invarte in jurul lui.

    RăspundețiȘtergere
  5. Era un om sarac care vroia sa castige la loto. Se roaga el la Dumnezeu sa castige la 6/49:
    - Da doamne sa castig la loto ca sunt amarat nu am bani sa imi cresc copii, nu avem ce manca, murim de foame! Si se roaga el la Dumnezeu asa o saptamana, o luna, 2 luni, 3 si tot asa. Intr-un timp il aude dumnezeu si ii zice:
    - Bai omule , da bilet ti-ai luat?

    RăspundețiȘtergere
  6. cred ca tocmai din cauza specimenelor ca ala tineau aia icoana cat mai jos - ca unii sa nu se inghizuie, altii sa treaca doar o singura data si sa nu le mai arda... asa evitau imbulzeala... si ce nu-i bun un dans limbdo cu incuviintarea preafericitilor ? :)) (mda, am facut o gluma proasta ca asa video mi-o taiat toata inspiratia :0)

    RăspundețiȘtergere
  7. Limbo este o formă populară de contradans, care îşi are originile în Trinidad, deşi Hawaii este deseori confundat cu acest gen de dans. Tanarul nostru pare talentat numai ca stilul lui de abordare al barei pare un stil bucovinean cu intoarcere de 180 grade cu tendinte reggae.Il vom boteza limbo boy.
    De ce danseaza limbo boy la semafor ? Cred ca-i discoteca.

    La un bal, se duce limbo boy la o tipa:
    - Papusa, dansezi?
    - Da, sigur.
    - Pai, atunci lasa-ma pe mine sa stau pe scaun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim 13:31, văd că ai cercetat foarte bine Biblia că ai citat din ea: ”Crede și nu cerceta”. Eu zic să cauți din nou pe http://www.bibliaortodoxa.ro După ce o să găsești versetul pe care l-ai citat, atunci să vii să citezi din Biblie aici.

    P.S
    Ca să nu te ostenești prea tare, îți spun eu: nu există!

    RăspundețiȘtergere