skip to main | skip to sidebar

Demisia primarului Ion Lungu şi suspendarea lui Băsescu

La trei zile după alegerile câştigate cu emoţii în faţa lui Alexandru Băişanu, primarul Ion Lungu spunea că sucevenii i-au arătat că trebuie să facă "mai puţină politică şi mai multă administraţie". "Voi vedea în perioada următoare dacă voi mai rămâne preşedinte al organizaţiei municipale Suceava a PDL. Deocamdată, mă concentrez pe administraţia publică", spunea atunci Ion Lungu. Era un prin semnal că primarul Sucevei s-ar putea delimita de partidul aflat acum într-o situaţie extrem de dificilă.

La o lună de la acele declaraţii, Ion Lungu şi-a anunţat, printr-un comunicat de presă, demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PDL Suceava.

De ce a luat această decizie tocmai acum? Răspunsul este absolut evident. Primarul Ion Lungu nu vrea să ajungă în situaţia penibilă în care ar fi trebuit să îi facă campanie lui Traian Băsescu, preşedinte antipatizat de vreo 80% dintre români.

Potrivit legii, în cazul în care ar renunţa la statutul de membru al PDL, Ion Lungu îşi va pierde mandatul de primar al municipiului Suceava.

Conducerea organizaţiei municipale PDL Suceava va fi asigurată, interimar, de Lucian Harşovschi.

Articole recomandate:

  Ion Lungu, PDL, politice, Primaria Suceava

Comentează folosind Facebook:

10 comentarii:

 1. Lungu se pregăteşte să devină simpatizant USL

 2. Sunt semnale că se pregăteşte o campanie de adunare de semnături pentru suspendarea din funcţie a lui Lungu. Legea o permite. Şi dacă USL ar putea pregăti un contracandidat mai breaz decât Băişanu, atunci lucrurile pot lua o turnură surprinzătoare.

 3. De-abia astept sa semnez pe aceasta lista.Si sper ca actiunea va fi demarata cat mai repede

 4. lungu a trecut la usl a declarat ca va sustine in consiliu orice initiativa a viceprimarilor, a facut transparenta aceasta colaborare; si apropo oricine ar candida din partea usl va castiga e putin totusi probabil o cerere cu suspendarea lui

 5. Lungu suspendat pentru toţi banii furaţi

 6. stie cumva cineva cine va prelua org

 7. Lucian Harşovschi (voi adăuga şi în text)

 8. Unde se poate semna lista pentru destituirea lui Lungu?

 9. La biroul lui ... Lucian Harșovschi, EVIDENT!

 10. OOOOOOOOOO,am vazut deja pusa in hol la primarie o masuta cu lista.Ma duc s-o semnez.

Trimiteți un comentariu

Poţi utiliza unele etichete HTML, cum ar fi <a href=""></a>, <b></b>, <i></i>.

 

Dinu ZARĂ Copyright © 2009 - 2015. Vizitează şi Dinu ZARĂ - FotoBLOG şi Suceava: Presa Online