Fraudă la Referendum: peste 600 de voturi multiple şi CNP-uri false în judeţul Suceava

Scandalul fraudelor la referendumul naţional din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu a ajuns şi în judeţul Suceava. Parchetul General şi-a declinat competenţa către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava în cazul a peste 600 de cazuri în care au fost descoperite CNP-uri (Conduri Numerice Personale) inexistente sau care apar cu voturi multiple.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a ajuns un dosar care conţine copii după listele electorale ridicate de procurori imediat după referendum, în care sunt evidenţiate cazurile de voturi multimple sau CNP-uri false.

Dosarul este instrumentat de poliţişti sub coordonarea procurorilor. În perioada următoare urmează să fie audiate toate persoanele care se presupune că au votat de mai multe ori după care vor fi audiate şi persoanele care a făcut parte din comisiile secţiilor de votare în care s-au înregistrat fraudele.

Deocamdată nu am informaţii despre eventuala implicare a liderilor locali ai partidelor din USL în dosarul privind frauda la referendum în judeţul Suceava.

Având în vedere volumul de muncă este foarte probabil ca un rezultat în acest dosar să avem doar peste câteva luni.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii