Chira Gabriel Narcis, Costel Halip, Romeo Ioan Deleanu, Călin Costel Cercel - condamnare

Prin decizia penală nr. 1.124 din 1 aprilie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului CHIRA GABRIEL-NARCIS, fost ofiţer de poliţie de frontieră în cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere (C.I.T.) din Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava (I.J.P.F.), la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi fals intelectual.

Condamnarea inculpatului HALIP COSTEL, ofiţer de poliţie de frontieră în cadrul Biroului C.I.T. de la I.J.P.F. Suceava, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu împotriva intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial şi fals intelectual.

Condamnarea inculpaţilor DELEANU ROMEO IOAN, şeful Biroului C.I.T. de la I.J.P.F. Suceava şi CERCEL CĂLIN COSTEL, fost director adjunct al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, la pedepse de câte 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial şi instigare la infracţiunea de fals intelectual.

Obligă în solidar pe cei patru inculpaţi să plătească părţii civile ANAF- Autoritatea Naţională a Vămilor Bucureşti – Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi suma de 3.414 euro cu titlu de prejudiciu cauzat bugetului de stat (constând în 1.872 euro-taxe vamale şi 1.542 euro TVA), plus accesoriile aferente constând în dobânzi şi penalităţi de întârziere, calculate de la data comiterii faptei, respectiv 31 martie 2005 şi până la momentul efectuării plăţii.

Obligă pe inculpatul Chira Gabriel Narcis să plătească statului suma de 8420 lei cheltuieli judiciare, iar pe inculpaţii Halip Costel, Deleanu Romeo Ioan şi Cercel Călin Costel câte 4000 lei fiecare, cu acelaşi titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava la data de 19 noiembrie 2008 (comunicatul nr. 323/VIII/3 din data de 3 decembrie 2008).

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii