Hai să-l aducem pe Petru I Muşat înapoi în centrul Sucevei!

Hai să-l aducem pe Petru I Muşat înapoi în centrul Sucevei!
Locul statuii lui Petru I Muşat este lângă cimitirul Pacea, printre gunoaie, sau în centrul municipiului Suceava?

În caz că nu ştiaţi, statuia voievodului care a mutat capitala Moldovei de la Siret la Suceava a fost îndepărtată din centrul oraşului în februarie 2011. După doi ani, statuia rugineşte în continuare într-o curte de lângă cimitir.

Acum că s-au terminat lucrările la parcarea subterană este momentul să îl aducem pe Petru I Muşat înapoi în centrul Sucevei. Dacă şi tu eşti de acord, arată-ţi sprijinul pe pagina dedicată acestei iniţiative. Află detalii aici.

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. Dinule, SUSȚIN din toată inima.
    Dar am o sugestie: treceți, fraților la ACȚIUNE CONCRETĂ. Pe pagina susținută sub link degeaba postăm bune intenții. Pe derbedeii guvernamentali îi doare Øx în Πx de semnalele provenite din societatea civilă. Ba chiar au și tupeul să se amuze considerând că aceasta este ȚARA LOR, moștenită de la părinții lor – milițieni, securiști, politruci și potentați komsomoliști. Nouă fiindu-ne sortit apanajul botniței, a genunchiului împământat și a grumazului plecat!
    Revenind la subiect, deschideți fraților petiție online, simultan cu adunarea de semnături din școli, licee, facultăți sau de pe stradă. Puștanii aceia, ce se mobilizează în jurul ideii de Harlem Shake, pot fi captivați și în slujba unui demers moral.
    Apoi puneți-le sub nasul autorităților o tonă de semnături, să-i vedem pe urmă ce-or să mai scornească!
    Pentru că am impresia că speța de față este doar o rotiță minusculă dintr-un uriaș angrenaj ce are ca scop final deznaționalizarea și ducerea în derizoriu a cultului străbunilor, a cultului eroilor.

    Nu mai târziu de 27 martie s-au aniversat 95 de ani de la unirea Basarabiei cu România.
    În afară de postarea ta, am răsfoit trei pe față-trei pe dos presa locală. NIMIC, nici o „prizărită notă năroadă!
    Peste tot EVENIMENTUL EPOCAL a fost știftul acela de lift de la Umor:
    Apoi, ieri – 1 aprilie – a fost Ziua comemorării victimelor masacrului de la Fântâna Albă, loc în care, în 1941, câteva mii de români și-au împlinit martiriul.
    Postul național de televiziune prezintă evenimentul în prim-time, denumindu-l Kathyn-ul românesc.
    Fuga la fițuicile locale să căutăm articole comemorative:
    UN ȘTOI! Dezbaterea locală se axează pe tema … liftului humorean! ( ’cea mamii lui de lift că ar trebui spart cu toporul).

    Am exemplificat doar cu aceste două cazuri recente pentru a argumenta ideea că acțiunea de deznaționalizare și de ștergere a reperelor istorice este o acțiune concertată, aflată în plină desfășurare.

    De asta nu are ursul coadă și Suceava e ultima găină în materie de atitudine civică.
    De asta Petru Mușat stă la ghenă iar cultul înaintașilor și veșnica pomenire a eroilor (inclusiv ai Loviluției !) constituie o blasfemie.
    Noi trebuie, de Valentine piz-Day să consumăm McGunoi întins pe azimă nedospită, să înfulecăm cu anasâna știri alogene nesemnificative.
    Apoi să ne bucurăm de lărgimea cheutorilor botniței fiindcă, nu-i așa,
    SUNTEM LIBERI, BĂ!

    RăspundețiȘtergere
  2. bune observatiile de mai sus, subscriu. insa ce sa faci? daca la Suceava, şi in toata tarisoara asta ne pretuită se COABITEAZA? daca schimbau ceva si prin cultura suceveana si nu se mai afisau tot cu FOŞTII şi aduceau ceva suflu proaspat era un pas mare. aşa...

    RăspundețiȘtergere
  3. BAAAAI! DA'VAD CA AVETI PRETENTII! DUPA CE A PLATIT DE TREI ORI MAI MULT/LOC DE PARCARE DECAT OPRESCU IN BURICUL BUCURESTIULUI, MAI VRETI CA LUNGU SA PUNA SI ISTORIA LA LOCUL EI? NU ESTETI CAM NESIMTITI? CE? MUSAT ERA DIN PRELIPCA? NU! DECI LA GUNOI CU EL! STIU SUCEVENII-AIA VREO 10000, ORIGINARI DIN SV- CE-I AIA SIMT CIVIC? DUPA CE ALEG DE FIECARE DATA-SI NU-I VORBA NUMAI DE LUNGU AICI-NU! UN MONIMENT AL BAZARULUI AR FI MAI POTRIVIT SUCEVEI DE AZI. SAU UN MUNTE DE ZAPADA MURDARA-CA AIA DE STRAJUIAU PALTUL ADMINISTRATIV -DIN PLASTIC, EVIDENT, SPRE VESNICA ADUCERE AMINTE! POATE UN OU? MAI MARE, MAI SCLIPICIOS, FATAT DIN INCRUCISAREA LUNGU-FLUTUR-BAISANU! EVENTUAL C-UN LIFT IN EL SI-UN GRATAR DEASUPRA, SA SE ABURCE TOT BAZARISTU' LA UN MIC SI-O BERE DIN MILA LUI BALAN! CAM ASTA-I CU MANDRIA CELOR DIN TARA DE SUS DIN ZIUA DE AZI!

    RăspundețiȘtergere