Instalarea lui Ion Lungu la şefia PNL Suceava, negociată intens la Bucureşti

De ceva timp se desfăşoară negocieri intense la Bucureşti cu privire la o eventuală înscriere în PNL a primarului municipiului Suceava, Ion Lungu.

Condiţiile lui Lungu sunt foarte clare: preluarea şefiei organizaţiei judeţene, funcţie ocupată acum de deputatul Ştefan Alexandru Băişanu.

Lungu însă nu se poate înscrie în PNL fără să demisioneze din PDL, caz în care şi-ar pierde mandatul de primar. În schimb, dacă ar fi exclus din partid îşi păstrează şi funcţia. Se pare că Vasile Blaga şi Gheorghe Flutur ar fi dispuşi să-l excludă pe Lungu din PDL, lăsându-i astfel cale liberă spre PNL, pe principiul unificării dreptei.

Discuţiile sunt foarte avansate şi Crin Antonescu pare din ce în ce mai dispus să meargă pe mâna lui Lungu. Orchestrată de Dumitru Pardău, venirea lui Lungu ar putea fi bine primită şi de liberalii din zona de munte şi Rădăuţi. Băişanu încearcă cu disperare să amâne lucrurile până după alegerile din toamnă.

Primarul Ion Lungu şi-ar dori să devină şef al filialei teritoriale Suceava pentru a negocia direct fondurile pe care le-ar primi de la bugetul de stat, în condiţiile în care Băişanu mai mult l-a încurcat decât l-a ajutat.

Ion Lungu a mai ocupat funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Suceava în perioada 2007-2008, după plecarea lui Flutur din partid.

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. Cu bune si rele Lungu e de 10 ori mai bun in PNL decat actualul.Comic este ca Flutur salveaza PNL,dupa ce l-a ingropat acum cativa ani.Dupa ce vine presedinte primarul,cred ca mai pot fi adusi cativa oameni valorosi. Succes.

    RăspundețiȘtergere
  2. psd+pmp si pdl+pnl sa vedem ce se intampla

    RăspundețiȘtergere
  3. Toate schimbarile sunt de fatada, cand ajung la os baietii se infratesc imediat.

    RăspundețiȘtergere
  4. PNL l-a scos primar pe Lungu, a fugit dupa Flutur si acum vrea inapoi? haaaa....

    RăspundețiȘtergere