Carmen Maria Negrea - condamnare, trei ani de închisoare

Prin decizia penală nr.117 din 15.01.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală a hotărât următoarele:
 
Condamnă pe inculpata NEGREA CARMEN MARIA, asociat şi administrator la S.C. AICAS S.R.L. şi S.C. ELMONDO COM S.R.L. Suceava, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 7 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de: evaziune fiscală și spălare de bani în formă continuată.
 
Obligă inculpata NEGREA CARMEN MARIA, în solidar cu partile responsabile civilmente: S.C. Aykas Royal S.R.L. (fosta Aicas Com S.R.L.) Suceava si S.C. Elmondo S.R.L. Suceava, la plata sumelor de: 1.354.228 lei, reprezentând cuantumul drepturilor vamale datorate, valoare în vamă, taxe vamale și comision vamal, precum si a penalităților aferente și 1.476.338 lei reprezentând accize, TVA şi impozit venit microîntreprinderi, precum şi la plata accesoriilor fiscale aferente acestei sume, calculate potrivit Codului de procedură fiscală, începând cu data de 15.07.2005 şi până la achitarea integrală a debitului.

Obligă inculpata Negrea Carmen Maria în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Aykas Royal SRL Suceava şi SC Elmondo SRL Suceava la plata sumei de 23.652 lei din care 5.500 lei contravaloarea expertizei contabile şi 152 lei contravaloarea expertizei medico-legale efectuate de IML Iaşi.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către DNA la data de 17 decembrie 2009, (comunicat nr. 1/VIII/3 din 05 ianuarie 2010).

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii