Contractul penal de la Aeroport, cel mai mare tun din istoria Suceava, o combinaţie între Nechifor şi patronul Tehnic Asist Botoşani?

Bre, ăştia care vă luaţi salarii de procurori de pe la DNA şi cele parchete, când aveţi de gând să vă băgaţi în penala modernizare a Aeroportului "Ştefan cel Mare" Suceava? Sau vă faceţi că nu ştiţi despre ce e vorba?

Păi e proiectul acela despre care Nechifor a recunoscut că va acumula o întârziere de cel puţin cinci luni pare a fi unul dintre cele mai mari tunuri din istoria judeţului Suceava.

Mai exact, Consiliul Judeţean Suceava a semnat, la 9 august 2013, un contract cu Tehnic Asist Botoşani pentru modernizarea pistei, construirea unei uzine electrice şi instalarea unui nou sistem de navigare la aeroport. Contractul a fost semnat deşi pe rolul Curţii de Apel Suceava se judeca o contestaţie împotriva procedurii de licitaţie. În plus, cetăţeni care au avut acces la documentaţie mi-au spus că oferta depusă de Tehnic Asist ar fi fost cea mai proastă din punct de vedere tehnic. Să nu mai vorbim şi că firma de la Botoşani are experienţă zero la construirea de aeroporturi.

Dar cum de a ajuns totuşi firma Tehnic Asist Botoşani, aparţinând lui Mirel Vlas, să câştige contractul pentru modernizarea Aeroportului Salcea. O posibilă explicaţie este oferită de colegii de la Bună Ziua Iaşi: "Mirel Vlas este prieten de familie cu Cătălin Nechifor, preşedintele social-democrat al Consiliului Judeţean Suceava, şi asta ar putea explica succesul pe care-l are firma Tehnic Asist în derularea unor contracte atât de mari cu autorităţile respective".

Patronul Tehnic Asist Botoşani, Mirel Vlas, prieten cu Ioan Cătălin Nechifor

Lucrările demarate cu mare fast prin vizite în teren ale lui Nechifor s-au împotmolit de la începutul verii. Deşi termenul limită este februarie 2015, ăştia de la Aeroport recunosc că lucrările ar putea fi gata abia prin iulie. Toată tărăşănia se desfăşoară sub oblăduirea lui Eugen Mogoş, preşedinte al Consiliului de Administraţie de al Aeroport, cetăţean inculpat de DNA Suceava pentru abuz în serviciu în dosarul fraudării subvenţiilor din fonduri europene la APIA Suceava.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii