Dar pe ăștia cu girofar cine-i sancționează?

Accident Duba Politie

Vineri dimineață, un cetățean care a intrat regulamentar în intersecția semaforizată de la intrare în Obcini s-a trezit brusc în față cu o dubă plină de milițieni pe care a și acroșat-o ușor. Șoferul a rămas 60 de zile fără permis și a primit 585 de lei amendă.

Duba de miliție, cu sirena și girofarul în funcție, se întorcea de la o percheziție ratată. Așadar n-aveau niciun fel de motiv pentru care să nu aștepte ca toți șoferii la semafor.

Corect ar fi fost ca fără permis să rămână milițianul care a intrat în intersecție pe culoarea roșie a semaforului deși nu se grăbea la nicio intervenție, ba chiar a folosit abuziv semnalele acustice și luminoase.

Șoferul sancționat trebuie să conteste procesul verbal. Sigur câștigă. Și mai trebuie să-i facă plângere penală pentru abuz în serviciul milițianului care l-a sancționat, dar să facă și sesizare împotriva șoferului dubei pentru utilizare fără motiv a semnalelor acustice și luminoase.

Și dacă ai girofar pe mașină, asta nu înseamnă că trebuie să treci ca ghiolbanul pe roșu, cu ochii închiși. Cască ochii în stânga și dreapta, asigură-te și abia apoi vâră-te ca zmeul în intersecție.

Iată, de exemplu, și acest recent caz din Cluj. Acolo polițistul a apreciat că „întrucât avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune conducătorului auto îi era permis să încalce regulile de circulație, dar trebuia să își ia măsurile obligatorii de precauție pentru a nu cauza un accident rutier”. Poliția Rutieră din Suceava nu funcționează după aceleași legi?

Eu chiar m-am săturat să tot văd cum șoferii mașinilor dotate cu girofar merg cu sirenele pornite indiferent dacă au sau nu motiv.

Pariu că n-o să avem nicio reacție din partea șefului IPJ Suceava,  Viorel Onea?

FOTO: obiectivdesuceava.ro

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. delicios e cand tu conduci linistit si brusc, langa tine dau drumu la BOXE :) te pişi in cur de spaimă :))

    RăspundețiȘtergere
  2. daca duba avea semnalele acustice/luminoase pornite, cetateanul a luat amenda pe drept. faptul ca duba nu ar fi trebuit sa circule cu semnalele pornite e alta poveste, din punctul meu de vedere nelegata de acest accident.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca ai ceva împotriva politiei de ai un dicționar de stadion..

    RăspundețiȘtergere