VIDEO Primarul comunei Mitocu Dragomirnei, săltat pentru luare de mită. Flagrant organizat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava



Primarul comunei Mitocu Dragomirnei, Dănuț Solcan, a fost ridicat, luni după-amiază, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru o presupusă luare de mită de la un ciobaan din localitate pentru prelungirea unui contract de concesiune a unei pășuni.

Luni seară, după audieri, primarul Dănuț Solcan a fost lăsat de procurori să plece acasă. Solcan a plecat de la Parchet cu o mașină care avea numărul de înmatriculare SV 63 DNA. :))

Redau mai jos comunicatul de presă transmis de Parchet.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 09 mai 2016, o echipă constituită din procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava au constatat şi instrumentat săvârşirea infracţiunii flagrante de luare de mită. La aceeaşi dată, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Solcan Dănuţ sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită şi s-a luat faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că la data de 09 mai 2016 Solcan Dănuţ – primar al comunei Mitocu Dragomirnei a pretins martorului denunţător suma de 5300 de lei, din care a primit suma de 5200 de lei, pentru ca inculpatul să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să facă demersurile necesare în vederea prelungirii unui contract de concesiune a imaşului public.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. O porcărie !! Atâta tam-tam pentru 5000 lei ??? Nu zic ca trebuie tolerat, dar e zero barat asta în comparație cu majoritatea mârlăniilor ce se fac peste tot !!! Mai ales în această perioadă !!! Pentru majoritatea celor de teapa lui, ăștia sunt ,, bani de lăutari ” !!!!

    RăspundețiȘtergere