Ce a declarat Bejinariu la DNA despre negocierile cu Micky Șpagă și comisioanele din tunul Microsoft



Deputatul Eugen Bejinariu, candidat pe primul loc pe lista PSD Suceava pentru Camera Deputaților, a recunoscut în fața procurorilor DNA că achiziționarea licențelor de la Microsoft a fost o afacere de partid prin care s-au sifonat sume importante de bani.

Într-o declarație mai veche consemnată într-un referat DNA din dosarul Microsoft I, Eugen Bejinariu povestește despre implicarea lui în tunul Microsoft. Bejinariu a declarat că în 2003, după ce a fost numit șef al Secretariatului General al Guvernului în cabinetul Adrian Năstase, a purtat discuții pe această temă cu ministrul Dan Nica și cu predecesorul său, Șerban Mihăilescu, supranumit Micky Șpagă:

„În mod concret pot să declar că în săptămâna următoare numirii mele în funcţie s-a prezentat la mine la birou domnul Nica şi m-a informat că anterior numirii mele fuseseră demarate procedurile de achiziţionare a unor licenţe Microsoft şi se luase hotărârea că respectivul contract să fie semnat la SGG. Probabil pentru a fi mai convingător la două trei zile a revenit la mine la birou împreună cu predecesorul meu în funcţie, domnul Şerban Mihăilescu care a confirmat cele anterior spuse de Nica. [...] În ultimii ani, în cursul unor discuţii informale că Mihai Tănăsescu şi Dan Nica ar fi primit sume de bani sub formă de comisioane aferente acestui contract. Corelând comportamentul lor din perioada premergătoare contractului cu insistenţa de a aduce acest subiect pe agenda şedinţelor de Guvern şi graba de a finaliza acest contract, precum şi cu informaţiile pe care le-am obţinut ulterior, pot să mă gândesc că persoanele mai sus menţionate au obţinut foloase în urma semnării contractului”. Pentru document, click aici.


A trecut un an și jumătate de la această declarație prin care Bejinariu încerca să spună că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Acum DNA a cerut Camerei Deputaților aviz pentru punerea sub acuzare a lui Eugen Bejinariu. Probabil or fi găsit probe privind aspecte pe care a uitat să le declare despre implicarea lui în tunul Microsoft.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii