VIDEO Bejinariu, salvat prin lipsă de cvorum de punerea sub acuzare în dosarul Microsoft II. Printre chiulangii: Bălan, Băișanu și Surugiu



Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a fost salvat, luni, de colegii din Parlament de urmărirea penală în dosarul Microsoft II.

Luni la amiază, Comisia Juridică a Camerei Deputaților a dat aviz pozitiv, iar decizia finală urma să fie luată în plen, de la ora 16.00, prin vot secret cu bile. Ședința de plen a fost însă suspendată din lipsă de cvorum.

Așadar, chiulul colegilor de Parlament l-a salvat pe Bejinariu de la punerea sub acuzare pentru abuz în serviciu. Printre chiulangii se numără și deputații de Suceava Ioan Balan și Radu Surugiu de la PNL și Ștefan Alexandru Băișanu de la ALDE. Detalii, aici.

Potrivit DNA, Eugen Bejinariu „a inițiat și a susținut proiectele a două hotărâri de guvern (nr. 1473/11.12.2003 și nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a favoriza această firmă prin evitarea organizării unei licitații publice”.

Procurorii îl mai acuză că „a inițiat și susținut proiectul Hotărârii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licențe încheiat la data de 15.04.2004 între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH și pentru produsele educaționale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat” și că „a semnat contractul comercial de închiriere licențe Microsoft din data de 15.04.2004 și actul adițional la acesta, cunoscând că nu era justificată achiziția din sursă unică”.

„În această modalitate în care s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu în valoare totală de 66.965.343 USD repercutat în dauna statutului, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în același cuantum, în favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH”, susține DNA.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii