Spot electoral al PSD, filmat la USV fără acordul instituției. Video și document



Candidatul PSD Suceava la Camera Deputaților, Maricela Cobuz, a difuzat săptămâna trecută un spot electoral realizat în incinta Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

Cristian Pîrghie, Dan Nicolae Popescu, Radu Pentiuc, Sanda Maria Ardeleanu, Aurel Burciu, Ștefan Alexandru Băișanu, Camelia Ignătescu, sunt câțiva dintre universitarii care au candidat în trecut sau candidează acum pentru poziții publice. Niciunul dintre ei nu s-a folosit de imaginea USV în materialele de propagandă electorală.

Având în vedere și reglementările restrictive existente în ceea ce privește campania electorală desfășurată în unitățile de învățământ, am solicitat Universității „Ștefan cel Mare” Suceava lămuriri cu privire la realizarea spotului menționat.

Răspunsul primit de la USV este foarte clar. PSD Suceava s-a folosit de imaginea universității fără niciun fel de aprobare: „Nu a fost depusă nicio cerere pentru realizarea filmărilor în interiorul instituției sau pentru utilizarea altor imagini generice din campusul universitar în scopul realizării spotului electoral”.

Până acum, nu am văzut însă nicio reacție a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava față de această intruziune a PSD într-un spațiu apolitic.

Observ că PSD nu se poate abțină să nu încalce normele legale și morale nici în această campanie electorală.

Răspunsul primit de la USV:


Spotul electoral filmat de PSD Suceava la Universitatea „Ștefan cel Mare”:

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii