Listele USR, surpriza alegerilor parlamentare la Suceava. Cine sunt candidații propuși la Senat și Camera Deputaților

USR Suceava. Cristian Pîrghie, Radu Ciornei

Am studiat listele de candidați pentru alegerile parlamentare depuse de toate partidele politice pentru județul Suceava. Din câte am văzut, supriza alegerilor parlamentare de la 11 decembrie 2016 vine de la USR, partid înființat la Suceava după alegerile locale.

La Suceava, USR este singurul partid cu șanse să intre în Parlament care propune pe listele de candidați oameni noi, care nu am mai făcut politică, dar care au făcut performanță în domeniile lor de activitate.

La Camera Deputaților, lista este deschisă de Cristian Pîrghie, doctor în fizică, lector la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, director al Observatorului Astronomic, cercetător în programul de colaborare cu Acceleratorul de particule de la Geneva, președinte al comitetului de organizare a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică la Suceava în 2015 și coordonator al lotului României la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică.

La Senat, pe primul loc pe listă se află medicul Radu Ciornei, doctor în imunologie la Universitatea Kentucky din Statele Unite, cu studii post-doctorale la Universitatea Missouri și apoi cercetător prin proiectul Marie Curie la Universitatea de Medicină din Viena.

La Camera Deputaților pe listă se mai află Teodora Munteanu, Radu Plămădeală, Mihai Maierean, Alexandru Istrate și Ion Marin, iar lista la Senat este completată de Ciprian Văcăreanu și Lorena Ignătescu. Detalii despre ei găsiți pe http://suceava.usr.ro sau pe pagina de facebook USR Suceava.

Nu știu ce e cu partidul ăsta pe la București sau prin alte județe, dar la Suceava pare că a început bine. Sunt curios să văd dacă asta se confirmă și la alegeri.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii