Licitație „cu cântec” la Consiliul Județean Suceava - Centrul Cultural Bucovina

Licitație dubioasă la Consiliul Județean Suceava - Centrul Cultural Bucovina. Deși oferte pot fi depuse până mâine, instituția a anunțat deja câștigătorul.

În data de 24 mai 2017, Centrul Cultural Bucovina al Consiliului Județean Suceava a publicat un anunț de achiziție pentru „servicii de prestație artistică în cadrul evenimentului cultural Festivalul European al Artelor „Ciprian Porumbescu”, ediția a V-a”.

Conform caietului de sarcini, câștigătorul procedurii de achiziție publică ar urma să susțină un concert de muzică simfonică sâmbătă, 3 iunie, în Cetatea de Scaun a Sucevei. Tot potrivit caietului de sarcini, ofertanții pot depune ofertele tehnice și financiare până marți, 30 mai 207, ora 16.00. Apropo, vă rog să observați cum este schingiuită limba română într-un caiet de sarcini întocmit de o instituție de cultură. 

Astăzi, cu mai bine de o zi înainte de expirarea termenului la care pot fi depuse oferte și înainte de a deschide ofertele sigilate depuse de participanții la licitație, Centrul Cultural Bucovina al Consiliului Județean Suceava deja știe cine va câștiga procedura de achiziție: Filarmonica „Mihail Jora” Bacău. Programul este deja stabilit, iar afișul pentru promovarea evenimentului a fost deja lansat pe piață. Asta deși în caietul de sarcini se prevede că programul va fi stabilit „de comun acord cu prestatorului”, evident după finalizarea procedurii de achiziție publică.

Contactat telefonic, managerul Centrului Cultural Bucovina al Consiliului Județean Suceava, Sorin Filip, a încercat să justifice încălcarea legii achizițiilor publice și a caietului de sarcini spunând că „a sondat piața” și nu crede că la procedură vor participa și alte filarmonici.

Consider că lucrurile sunt cel puțin dubioase și că sunt indicii temeinice că legea achizițiile publice a fost încălcată. Aștept să văd ce părere au autoritățile statului.

Invitația și caietul de sarcini pentru achiziția publică:





Programul și afișul evenimentului au fost realizate înainte de expirarea termenului la care pot fi depuse oferte pentru participarea la procedura de achiziție publică:

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii