Probe distruse la Centrul Cultural al CJ Suceava după dezvăluirile privind o licitație dubioasă organizată de instituție?

Am publicat astăzi un articol despre faptul că Centrul Cultural Bucovina al Consiliului Județean Suceava a organizat o licitație dubioasă pentru angajarea de servicii artistice în cadrul Festivalului European al Artelor „Ciprian Porumbescu”. Mai exact, deși termenul până la care pot fi depuse ofertele expiră mâine, 30 mai, la ora 16.00, Centrul Cultural a anunțat deja câștigătorul: Filarmonica „Mihail Jora” Bacău. Detalii, aici.

Am fost contactat de un consilier de la cabinetul lui Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, care a încercat să-mi explice că de fapt obiectul licitației era fix angajarea Filarmonicii Bacău prin intermediul serviciilor unei firme de organizare evenimente. M-a amuzat și i-am sugerat să inventeze altă explicație pentru că asta este contrazisă fix de documentația agramată întocmită de Centrul Cultural Bucovina.

Documentație am descărcat-o la amiază, în format „pdf”, de pe pagina de internet a instituției, de la adresa http://centrulculturalbucovina.ro/anunt-public-servicii-prestatie-artistica-in-cadrul-proiectului-cultural-festivalul-european-al-artelor-ciprian-porumbescu/.

Tocmai am verificat din nou și documentația a fost ștearsă de acolo. De ce? Mai sunt aproape 24 de ore până când expiră termenul de depunere a ofertelor. Posibilii participanți interesați să participe la licitație de unde să-și mai obțină informațiile?

Documentația a dispărut doar de pe site sau și de la instituție? Dacă sunt documente care dispar inexplicabil, atunci sunt și documente care apar la fel de inexplicabil, doar ca să susțină o anumită scuză pripit inventată?

La Centrul Cultural Bucovina  nu s-a auzit despre articolul 275 din Noul Cod Penal cu privire la „sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri”?

UPDATE 30 mai, ora 13.10: Documentația tocmai a fost publicată din nou pe pagina de internet a Centrului Cultural Bucovina.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii