Fentează legea și rămâne la butoane: demis pentru conflict de interese,fostul primar din Forăști a fost angajat administrator public al comunei



Agenția Națională de Integritate a constatat în anul 2014 existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul primarului comunei Forăști, Brăduț Avrămia (foto dreapta). Conform raportului ANI, „în exercitarea mandatului de primar, a emis, încheiat și semnat acte administrative și juridice în baza cărora primăria a vândut soției acestuia un teren în suprafață de 811 mp, teren aflat în proprietatea privată a comunei, încălcând, astfel, prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

Raportul ANI a fost contestat în instanță, dar Brăduț Avrămia a pierdut și pe fond și la apel. După ce raportul a rămas definitiv, prefectul de atunci Constantin Harasim a dispus în octombrie 2016 încetarea mandatului de primar al lui Brăduț Avrămia. Totodată, Brăduț Avrămia a fost decăzut „din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică” pentru o perioadă de trei ani. Fostul primar a atacat în contencios decizia prefectului, dar a pierdut deja pe fond. Urmează apelul.

Între timp, Brăduț Avrămia și foștii subalterni din Primăria Forăști au încercat o manevră prin care să-l aducă din nou la butoane pe fostul primar. Primăria a organizat un concurs pentru angajarea unui administrator public al comunei. Pentru cine nu știe, administratorului public îi pot fi delegate orice atribuții ale primarului, adică poate să conducă de facto o primărie.

Deși are interdicție de a ocupa funcții publice, Brăduț Avrămia a fost singurul candidat și a obținut punctaj aproape maxim.





De observat eficiența cu care se lucrează la Primăria Forăști. Conform anunțului pentru organizarea concursului, data interviului se afișa odată cu rezultatele la proba scrisă. Conform raportului final, interviul a avut loc la jumătate de oră după proba scrisă.  

Am solicitat puncte de vedere de la Prefectura Suceava și Agenția Națională de Integritate cu privire la legalitatea angajării fostului primar într-o funcție publică. De la Prefectură mi s-a transmis că procedura de angajare se află în faza de control privind legalitatea, de la ANI încă nu am primit răspuns.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii