skip to main | skip to sidebar

Avocatul Poporului, după moartea a trei bebeluși: Spitalul Județean Suceava a încălcat dreptul la viață, la sănătate și normele pentru prevenirea infecțiilor spitalicești

Avocatul Poporului a finalizat ancheta cauzată de moartea a trei bebeluși, în februarie, martie și august 2016, după ce anul trecut trei bebeluși au murit la scurt timp după naștere.

Avocatul Poporului a constatat că doi dintre cei trei copii au fost uciși de infecții cu Pseudomonas contactate în Spital, în timp e al treilea a murit din cauza unei infecții cu E.coli, despre care nu s-a putut dovedi că ar fi fost contactată în unitatea spitalicească.

Ca urmare a anchetei, Avocatul Poporului a constatat că Spitalul Județean Suceava a încălcat Constituția României în ce privește dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății, dar și Ordinul nr. 916/2006 privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire și control al infecțiilor nosocomiale în unitățile sanitare.

Avocatul Poporului a transmis zilele trecute o recomandare managerului Spitalului Județean Suceava, Vasile Râmbu, privind instruirea personalului, utilizarea doar a apei ultrafiltrate în secțile cu risc și dezinfecția apei utilizată în restul spitalului. Managerul spitalului are la dispoziție 30 de zile pentru însușirea recomandării și realizarea măsurilor dispuse.













Articole recomandate:

    Avocatul Poporului, Spitalul Judetean Suceava

Comentează folosind Facebook:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Poţi utiliza unele etichete HTML, cum ar fi <a href=""></a>, <b></b>, <i></i>.

 

Dinu ZARĂ Copyright © 2009 - 2015. Vizitează şi Dinu ZARĂ - FotoBLOG şi Suceava: Presa Online