Avocatul Poporului, după moartea a trei bebeluși: Spitalul Județean Suceava a încălcat dreptul la viață, la sănătate și normele pentru prevenirea infecțiilor spitalicești

Avocatul Poporului a finalizat ancheta cauzată de moartea a trei bebeluși, în februarie, martie și august 2016, după ce anul trecut trei bebeluși au murit la scurt timp după naștere.

Avocatul Poporului a constatat că doi dintre cei trei copii au fost uciși de infecții cu Pseudomonas contactate în Spital, în timp e al treilea a murit din cauza unei infecții cu E.coli, despre care nu s-a putut dovedi că ar fi fost contactată în unitatea spitalicească.

Ca urmare a anchetei, Avocatul Poporului a constatat că Spitalul Județean Suceava a încălcat Constituția României în ce privește dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății, dar și Ordinul nr. 916/2006 privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire și control al infecțiilor nosocomiale în unitățile sanitare.

Avocatul Poporului a transmis zilele trecute o recomandare managerului Spitalului Județean Suceava, Vasile Râmbu, privind instruirea personalului, utilizarea doar a apei ultrafiltrate în secțile cu risc și dezinfecția apei utilizată în restul spitalului. Managerul spitalului are la dispoziție 30 de zile pentru însușirea recomandării și realizarea măsurilor dispuse.













Trimiteți un comentariu

0 Comentarii