Despre închiderea Secției de Pediatrie Rădăuți și reacția bizară a managerului Vasile Râmbu

Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Rădăuți tratează în medie 140 de copii în fiecare lună.

Asta în condițiile în care secția funcționează cu doar doi medici. Doi. Pentru gărzi spitalul mai colaborează cu un medic de familie din localitate care are și specializarea pediatrie și cu un medic din Botoșani. În ultimii cinci ani niciun medic pediatru nu a vrut să vină la Rădăuți. Asta deși salariile sunt la fel ca peste tot în sistemul medical, iar medicii primesc suplimentar fie locuință de serviciu, fie câte 600 de lei pe lună pentru chirie. Probleme cu personalul sunt și la Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni sau Vatra Dornei. Medicii efectiv nu vor să se angajeze la spitale mici.

Orice sincopă de funcționare a Secției de Pediatrie Rădăuți se răsfrânge asupra Spitalul Județean Suceava pentru că toți copii sunt redirecționați acolo.

Acesta este și motivul pentru care în ultimii cinci ani Spitalul Rădăuți a tot cerut Spitalului Județean să-l ajute cu medici măcar pentru câteva gărzi pe lună. Spitalul Județean Suceava a refuzat permanent.

Acum Secția de Pediatrie de la Rădăuți s-a închis pentru două săptămâni pentru ca și cei doi medici de acolo să aibă cât de cât un concediu de odihnă. Au ales o perioadă în care oricum sunt și multe zile libere legal. Decizia a fost anunțată Direcției de Sănătate Publică, Serviciului Județean de Ambulanță și Spitalului Județean de vreo lună de zile.

Firesc, pacienții copii din zona Rădăuți au fost redirecționați la Suceava.

Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Râmbu, s-a apucat ieri să critice Spitalul Rădăuți pentru că le-a acordat medicilor dreptul legal la concediul de odihnă.

Reacția managerului Vasile Râmbu este cel puțin bizară în condițiile în care de cinci ani tot refuză să ajute măcar cu câteva gărzi Spitalul Rădăuți.

Nu este prima dată când managerul spitalului județean vorbește urât despre spitalele din teritoriu, asta în condițiile în care spitalele mici din județ au în total mai mulți pacienți decât spitalul județean. Iar Vasile Râmbu nu face decât să dea apă la moara guvernului care vrea să închidă spitale.

Sunt curios ce o să facă Spitalul Județean dacă Ministerul Sănătății chiar se apucă de închis spitalele mici și o să se trezează cu zeci de mii de pacienți în plus la spitalul județean.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii