Ce încearcă să ascundă Jandarmeria Suceava în cazul puiului de urs ciuruit cu două încărcătoare de pistol

Un jandarm a descărcat două încărcătoare de pistol într-un pui de urs, sâmbătă seară, la Broșteni, după ce animalul sălbatic i-ar fi atacat colegul de patrulă.

Încă de la început, Jandarmeria Suceava a comunicat informații nereale cu privire la acest incident și a încercat să inducă în eroare opinia publică cu privire la aspecte importante privind modul în care s-a produs cu adevărat evenimentul neplăcut.

Împrejurările în care jandarmii au ajuns în apropierea animalului sălbatic, talia ursului prezentat ca fiind foarte mare, motivul atacului, modul în care s-a desfășurat operațiunea de salvare a jandarmului rănit, asigurarea locului faptei și modul în care se presupune că ar fi fost pierdut ursul, desfășurarea cercetării la fața locului, despre toate aceste aspecte informații comunicate de instituție au fost fie inexistente, fie nereale și contrazise de alte instituții.

Doar informațiile și fotografiile pe care le-am obținut și publicat în exclusivitate au adus ceva lumină în această poveste încâlcită și i-au determinat să-și mai schimbe câte de cât povestea, inclusiv să recunoască că de fapt era vorba de un pui de urs.

Am solicitat, duminică, reponsabilului de comunicare al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava un interviu cu privire la incidentul produs sâmbătă, la Broșteni. Nu am fost refuzat concret, dar au trecut deja aproape 24 de ore și cu toate că am repetat solicitarea nu am primit niciun răspuns.

Ce anume încearcă să ascundă Jandarmeria Suceava în cazul puiului de urs ciuruit cu două încărcătoare de pistol?

În aceste condiții aceasta este o întrebare cât se poate de firească. Poate fi vorba cumva de faptul că atacul puiului de urs a fost provocat tocmai de cei doi jandarmi?

Cu toată empatia față de persoana rănită, căreia îi doresc însănătoșire grabnică, această poveste nu poate fi mușamalizată.

Jandarmeria Suceava, nu mai fugiți de asumarea răspunderii! Sunteți o instituție publică a statului și sunteți obligați să răspundeți întrebărilor populației județului Suceava cu privire la acest eveniment nefericit.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii