Jandarmeria Suceava m-a blocat pe Facebook. Le fac plângere penală pentru abuz în serviciu pentru că mi-au vătămat dreptul la liberă exprimare și dreptul la informație

Jandarmeria Suceava m-a blocat pe Facebook și mi-a șters două comentarii la o postare pentru că le-am adresat câteva întrebări firești. Evident, am făcut capturi înainte să fie șterse.

Voi înainta, mâine, Parchetului Militar, o plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu pentru că prin ștergerea comentariilor și blocarea accesului la pagina de Facebook a Jandarmeriei Suceava, instituție publică, mi-a fost adusă o vătămare a drepturilor ocrotite prin Constituție.

Art. 30 din Constituția României garantează dreptul la libera exprimare și stabilește că cenzura de orice fel este interzisă, iar art. 31 stabilește că dreptul de acces la informațiile de interes public nu poate fi îngrădit.

Jandarmeria Suceava este o instituție publică a statului și trebuie să se supuna legilor țării!

Pe de altă parte, foarte interesant este că fix astăzi o instanță federală din SUA a stabilit că președintele Donald Trump nu are dreptul să blocheze persoanele care îl critică pe Twitter și să le priveze de dreptul se a avea acces la postările lui și de a reacționa la aceste postări.

În State justiția văd că funcționează, sper că la fel se va întâmpla și la noi. Voi studia și varianta unei acțiuni în civil pentru a-i obliga să mă deblocheze.

Între timp, diseară sau mâine, în funcție de cum voi avea timp, voi publica noi informații despre cazul puiului de urs ciuruit cu gloanțe la Broșteni.

Apropo, Jandarmeria Suceava, de ce refuzați interviul pe care l-am solicitat încă de duminică?

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii