Nino, nino, razie, chitanțier, amendă

Duminică seară. O parcare în mijlocul câmpului. Mașini de tot felul. Mulți tineri, aceeași pasiune. Discută despre mașini, despre cum pot fi modificate ca să arate mai bine sau să fie mai performante. În fundal, bași și motoare turate. Dintr-o dată parcă nu mai ești în Suceava. E alt aer, altă lume, altă atmosferă, alte senzații, alte trăiri. Toată lumea se simte bine.

Nino, nino! Razie. Gata distracția. Chitanțierul e pregătit.

Folie? Amendă! Pneuri mai mari? Amendă! Evacuare custom? Amendă! Pa, certificat! Vă revedeți la RAR. Apropo, cât se mai așteaptă pentru o programare?

Sunt 100% pentru respectarea legii. Cine a greșit, să plătească! Dar legea să fie aplicată peste tot la fel, nu doar în parcarea de pe variantă. E plin orașul de mașini cu folie pe parbriz. Sunt conduse de șefi se instituții, politicieni, antreprenori, procurori, angajați MAI. Ei au imunitate?

Pasiunea pentru mașini e o pasiune ca oricare alta. Îți place șahul, mergi în parc la Policlinică. Îți place să alergi, stadionul e deschis. Ești pescar, undița în spate și fir întins. Iubești bicicleta, poți să dai o tură cu prietenii. În fine, ați prins ideea.

Dar ce faci dacă îți plac mașinile? Liniuțe pe bulevard, drifturi în sensul de la Catedrală? Nu, nu-i bine. I-am criticat deseori pentru asta. Nu vrem gălăgie și manevre riscante, noaptea, în oraș.

Și au plecat. S-au dus pe câmp, unde nu-i aude nimeni și unde nu deranjează pe nimeni. Nino, nino, razie, chitanțier, amendă. Au un hobby. E drept, poate mai greu de înțeles și acceptat. Dar e o pasiune în care investesc timp și resurse. I-au fugărit și de acolo, deși nu deranjau pe nimeni. Unde să se mai ducă?

Cu dialog, înțelegere, deschidere și stabilirea unor principii de comun acord agreate între participanți și autorități sunt convins că acea parcare, sau oricare alt spațiu potrivit, poate găzdui astfel de întâlniri.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Bine punctat,Dinu.Sunt tineri care nu doresc decat sa schimbe puncte de vedere,pareri,experiente,sa investeasca in pasiunea lor,uneori de-a dreptul costisitoare.! Unii muncesc pe branci pentru asta,altii isi consuma bursele de la facultate,fiindca da,sunt si studenti printre ei,toti animati de acelasi spirit!
    Sunt convins ca se vor gasi solutii si pentru ei,nu doar aceasta metoda ,de a fi ""vanati"" atunci cand sunt impreuna!

    RăspundețiȘtergere