Am solicitat Prefecturii Suceava să retrimită Consiliului Local hotărârea privind transformarea în parcări a străzilor Libertății și Aleea Nucului



Știți de ce Consiliul Județean pierde pe linie toate procesele din dosarul gropii de gunoi Mestecăniș? Pentru că nu a consultat populația. Tot fără consultarea comunității a fost luată și decizia privind transformarea străzilor Libertății și Aleea Nucului în parcări.

La un sondaj inițiat pe pagina de Facebook Dinu ZARĂ, la care au răspuns peste o mie de persoane, 92%  au spus că nu sunt de acord cu bariera ilegală.

A venit momentul ca oamenii politici să înțeleagă că beneficiarii deciziei administrative trebuie să fie cetățenii, nu șefii instituțiilor publice.

Am solicitat, astăzi, Prefecturii Suceava să retrimită spre analiză Consiliului Local hotărârea privind tentativa de legalizare a parcărilor pentru șefii Consiliului Județean și Prefecturii.

Adresa transmisă Instituției Prefectului - județul Suceava:

Către: Instituția Prefectului – județul Suceava
Data: 28.10.2019

Stimată doamnă Prefect,

Având în vedere adoptarea de către Consiliul Local al municipiului Suceava, în ședința ordinară din 24 octombrie 2019, a unei hotărâri privind „aprobarea schimbării destinației sectorului de stradă de pe Aleea Nucului (cuprins între Esplanada Centrală și strada Vasile Bumbac) și a străzii Libertății din străzi în parcare”, solicit să retrimiteți hotărârea spre analiză Consiliului Local al municipiului Suceava pentru următoarele motive:
  • Hotărârea de Consiliu Local a fost adopată fără consultarea prealabilă a comunității, încălcând principiul transparenței decizionale și cel al participării active a cetățenilor la luarea deciziilor administrative.
  • În cadrul ședinței în care a fost adoptată Hotărârea de Consiliu Local nu a fost pusă în discuție adresa comunicată Primăriei municipiului Suceava de locuitorii străzii Libertății prin care și-au exprimat dezacordul față de transformarea străzii în parcare.
  • În cadrul procesului de adoptare a Hotărârii de Consiliu Local nu au fost solicitate și obținute puncte de vedere ale Poliției Rutiere, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică etc. privind inițiativa supusă aprobării Consiliului Local.

Având în vedere că Hotărârea de Consiliu Local menționată a fost adoptată ca urmare a unui demers inițiat și de Instituția Prefectului – județul Suceava, care a solicitat asigurarea unei parcări destinată exclusiv instituției pe care o conduceți, pentru a elimina orice dubiu cu privire la decizia dumneavoastră în cadrul exercitării controlului de legalitate vă solicit să retrimiteți spre analiză Consiliului Local Suceava proiectul de hotărâre cu recomandarea ca în cadrul dezbaterilor pentru luarea acestei decizii să fie consultată comunitatea și persoanele direct afectate, conform principiilor transparenței decizionale și a particiăpării active a cetățenilor la luarea deciziilor administrative, dar și instituțiilor publice cu atribuții pe linie rutieră, intervenție în situații de urgență și respectarea normelor de sănătate publică.

Cu stimă,

Dinu ZARĂ

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii