Primăria Suceava a plătit bani adevărați pentru lucrări și servicii imaginare, arată un raport al Curții de Conturi



Curtea de Conturi a publicat sinteza rezultatelor acțiunii de audit desfășurată anul trecut la Primăria municipiului Suceava. Conform raportului Curții de Conturi, la primăria condusă de Ion Lungu au fost constatate prejudicii în valoare totală de 494.000 de lei și abateri financiar-contabile de 30,7 milioane de lei.

Printre cele mai grave aspecte constatate de inspectorii Curții de Conturi se numără plata nelegală a unor sume de bani pentru lucrări sau servicii imaginare.

Primăria a plătit 167.000 de lei pentru lucrări nexecutate la obiectivele de investiții „Modernizare Strada Mihail Sadoveanu”, „Drumuri și parcări cartier de locuințe pentru tineri zona Tătărași” și „Împrejmuire cimitir Pacea”.

121.000 de lei au fost plătiți pentru servicii de salubrizare stradală care nu au fost prestate.

Din bugetul local au fost plătiți 1,05 milioane de lei penalități pentru „neplata în termen a facturilor emise de furnizori, ca urmare a lipsei de lichidități generată de multitudinea de angajamente legale încheiate de entitatea auditată fără a lua măsuri de achitarea plăților restant”.

171.000 de lei au fost plătiți în cadrul drepturilor salariale ale lunii decembrie 2018, indemnizații de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, fără respectarea cadrului legal de acordare a indemnizației de hrană în anul 2018.

Totodată, la Primăria Suceava s-au constatat abateri de la legalitate și regularitate privind înregistrarea în evidența contabilă a unor operațiuni economice și reflectarea lor în situațiile financiare în sumă de 29,6 milioane de lei.



Ion Lungu se află la al patrulea mandat consecutiv în funcția de primar al municipiului Suceava. Cu sau fără două tururi, epoca Ion Lungu și Gheorghe Flutur s-a încheiat!

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Nu cumva sunt “prejudicii" doar în opinia celor de la Curtea de Conturi?
    În realitate sunt sume pentru care Primăria Municipiului Suceava se judecă cu Curtea de Conturi în instanță. Mai mult dacă ne uităm la sume, acestea reprezintă aproximativ 0,002% din bugetul executat, numai cine nu muncește, nu greșește.
    În raport NU spune ca Primarul a furat banii, daca banii se pierd, Primăria probabil va recupera sumele de la agenții economici în culpă. În rest au început să iasă la iveală(chiar dacă nu este în mod oficial campanie electorală) lupii moraliști de la USR(vezi cazul Barna)!
    In alta ordine de idei, USR-ul va pierde masiv la alegeri, datorită acestui comportament.În loc să se războiască cu psd-ul, atacă frecvent PNL-ul, în general vorbind 

    RăspundețiȘtergere