Autoritățile păstrează secret numărul persoanelor internate cu suspiciune de coronavirus la Spitalul Județean Suceava

Direcția de Sănătate Publică a județului Suceava, desemnată voce unică pentru comunicarea informațiilor privind situația pandemiei de coronavirus, transmite zilnic, dimineața și după amiaza, pentru orele de referință 9.00 și 15.00, situația monitorizată în județul Suceava.

Până marți, DSP Suceava comunica numărul persoanelor care au călătorit în zone de risc și sunt monitorizate la domiciliu, numărul membrilor de familie ai acestor persoane care sunt de asemenea monitorizați la domiciliu, numărul persoanelor aflate în carantină în spațiile special amenajate, numărul persoanelor cu suspiciune de coronavirus internate la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava și numărul cazurilor confirmate de coronvirus.

După ziua de marți, când a fost confirmat cazul bărbatului din Cernăuți care a trecut și prin Suceava și când a fost internat bărbatul din Mălini care miercuri a fost confirmat cu coronavirus, DSP Suceava a eliminat din comunicatele de presă numărul persoanelor internate cu suspiciune de coronavirus la Spitalul Județean Suceava. Ultima referire la persoanele internate a fost făcută în bilanțul pentru marți, ora 15.00: „Nu avem persoane internate la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava”.

Începând de miercuri nu a mai fost făcută nicio mențiune despre numărul persoanelor internate. Tot începând de miercuri, Spitalul Județean Suceava a interzis complet accesul vizitatorilor. 

Între timp, din informațiile pe care le dețin sunt mai multe persoane care au fost internate cu suspiciune de COVID-19.

În facsimil găsiți ultima informare la care s-a făcut referire la persoanele internate, cea de marți pentru ora 15.00, și cea mai recentă informare transmisă de DSP, pentru vineri, la ora 9.00.

DSP Suceava, de ce nu mai comunicați numărul persoanelor internate cu suspiciune de coronavirus la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava?

UPDATE: După publicarea acestui articol, DSP Suceava a început să comunice din nou numărul persoanelor internate în spital

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii