Eugen Bejinariu a arestat-o pe Doina Cornea în decembrie '89, susţine Emil Constantinescu


Numele lui Eugen Bejinariu este din nou implicat într-un scandal de anvergură. După în urmă cu vreo câţiva ani s-a vorbit destul de mult despre relaţiile lui Eugen Bejinariu cu Adrian Năstase şi afacerile derulate de familiile celor doi politicieni, acum deputatul PSD este acuzat de fostul preşedinte al ţării Emil Constantinescu că ar fi arestat-o pe binecunoscuta disidentă Doina Cornea.
Constantinescu povesteşte, pentru Adevărul, că Doina Cornea a fost arestată de "tinerii locotenenţi" de atunci, Eugen Bejinariu şi Gabriel Oprea, deveniţi între timp importanţi lideri PSD. Să nu uităm că Bejinariu, care se trage din judeţul Suceava, a fost, pentru o scurtă perioadă de timp, în decembrie 2004, premierul interimar al României, după ce Adrian Năstase, învins la alegerile prezidenţiale de Traian Băsescu, şi-a depus demisia pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Ce a declarat Constantinescu:

I.M.I.: Dar Doina Cornea? Ea a fost, la început, în CFSN...

Emil Constantinescu: În zilele acelea, Doina Cornea a fost practic arestată! Au adus-o în Bucureşti şi au cazat-o într-un dormitor al cazărmii de pe Şoseaua Olteniţei. Fără radio, fără televizor, fără nicio sursă de informare, aşa încât să nu poată fi găsită nici la Bucureşti, nici la Cluj.

O purtau dintr-un loc în altul, cu pătura în cap, chipurile, să o protejeze de terorişti. Au încercat să o folosească pe 26 decembrie, când a fost prima tentativă de miting anticomunist. Dar nu au reuşit şi abia pe 27 a ajuns la CFSN şi a avut o reacţie. De fapt, au lăsat-o să vorbească atunci când au vrut ei, ca să o compromită. Acestea au fost meritele lui Gabriel Oprea şi Eugen Bejinariu, pe atunci tineri locotenenţi de intendenţă. Ei erau cei care o păzeau pe Doina Cornea.


Precizările lui Eugen Bejinariu şi Gabriel Oprea:

"Am auzit ce a declarat domnul Constantinescu. Nu vreau să îl jignesc, mă gândesc că doar a fost informat greşit şi nu că vrea să facă nişte speculaţii. Este adevărat că în ziua de 25 - 26 decembrie, nu mai ştiu exact, am fost trimis în această misiune, nu cu domnul Oprea, cu alt coleg. Am luat-o pe doamna Cornea de la căminul militar Cobălcescu şi am avut misiunea de a o apăra şi de a o duce la gară pentru a pleca la Cluj", a declarat Eugen Bejinariu într-o declaraţie pentru Realitatea TV.

"Nu am cunsocut-o niciodată pe doamna Cornea. Domnul Emil Constantionescu este dezinformat", a afirmat Gabriel Oprea pentru acelaşi post.

Doina Cornea

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. Gunoiul asta Bejinariu a promovat exact dupa tiparul iepelor cu gura larga din PDL, numai ca el nu a facut decat sa-si dea pantalonii jos si sa se intoarca cu dosul la Nastase. Mi-e scarba si de pesedisti si de pedelisti ca pana la urma au acelasi parinte Iliescu FSN. Ce gunoaie si ce monstri a crescut acest batran kaghebist.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu compara comunistii din PSD care ne baga tara in cacat cu PD-L-istii care incearca sa ne scoata.

    RăspundețiȘtergere