ASUS se face de râs până la capăt - D'ale gramaticii (3)

Vă mai aduceţi aminte de ASUS Suceava? Cu nu ştiţi despre cine e vorba? E o renumită şi arhicunoscută asociaţie studenţească formată din cinci membri (de partid?) care a schimbat la faţă Universitatea Suceava. Cum, asta afirmă chiar ei.

Spuneam recent că băieţandrii de la ASUS nu prea sunt în relaţii de bună amiciţie cu limba română. La câte istericale au apărut instant la comentarii începusem să mă gândesc că e posibil să mă fi înşelat pe mine "mirosul" şi chiar să fi fost o simplă greşeală. Ţi-ai găsit.

Un creier (i)luminat de la ASUS a scris recent pe blogul asociaţiei despre cum un oarecare Alin Filimon, care reprezintă nu ştiu câte alte asociaţii studenţeşti, s-a bătut cu rectorul Graur mai ceva decât Don Quijote cu morile de vânt pentru o mână de abonamente moca la bazin. (Nah... ce să-i faci, aşa-i dacă Graur nu împarte invitaţii la discotecă, ceri şi tu ce ar putea să dea omul).

După cu spuneam, articolul cu pricina mi-a demonstrat cu vârf şi îndesat că băieţii aştia sunt într-un război deschis cu limba română. Din construcţiile stâlcite ale frazelor se observă cu uşurinţă că au studiat intens gramatica cu vânzătoarea de la colţ şi că au citit la viaţa lor sute de cărţi de joc şi subtitrări de filme.
Am obosit doar încercând să desluşesc printre nenumăratele virgule puse de-a-n droanga şi ciudatele inversiuni ilogice ale părţilor de propoziţii ce ar fi vrut să spună supărăcioasele de la ASUS.

Citiţi şi cruciţi-vă! 
Acesta este viitorul de aur al acestei naţiuni. Aceştia sunt lipitorii de afişe care vor ajunge în scurt timp prin cine ştie ce fotoliu de bugetar. Aceştia sunt cei care vor să construiască un viitor măreţ pentru acest oraş şi noi, de fapt eu, ca un nesimţit, nu-i las. Ba mai mult, îndrăznesc să mai şi arăt că au chiulit serios, poate chiar câţiva ani, la orele de limba română.

Click aici pentru articolul pe blogul ASUS sau pe imagine pentru a-l citi aşa cum a fost publicat, fără eventualele modificări ulterioare. 


P.S. Le doresc celor de la ASUS inspiraţie maximă pentru cât mai multe articole pe blog.

Trimiteți un comentariu

6 Comentarii

  1. Nu cred ca ceea ce zici tu aici e chiar asa. In primul rand nu stiu cati altii ar putea sa scoata un ziar daca stai si te gandesti la conditiile actuale si in al doilea rand nu cred ca Alin Filimon ar fi facut asta. Cel putin hai sa fim seriosi cum ar fi putut cere ceva moca cand noi suntem atatia... a cerut doar o reducere ceea ce mi se pare corect avand in vedere ca noi avem un aport destul de mare asupra resurselor universitatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. auz' nenea?vad ca stai bine la capitolul critici.in primul rand,ASUS nu s-a bagat niciodata in politica,nu confunda faptul k unii din conducere sau nu s-au dus pe partea politica,fiecare isi face drumul in viata cum vrea...........ASUS NU ARE NICI O TREABA CU POLITCA SAU CU PUPIN....MUL POLITIC, ci dimpotriva, intotdeauna a evitat implicarea in activitati de culoare politica;daca tu esti un frustrat pe nuj care ca ti- a facut nuj ce,asta nu inseamna k tre sa calci in picioare pe toti ceilalti!!!ti-e clar?

    RăspundețiȘtergere
  3. nici tu nu esti mai breaz ... probabil iti era foame cand ai scris, ca inca din primul rand iti lipseste un "m"... probabil cine a scris articolul nu e la litere ... asa ca il scuz:D

    RăspundețiȘtergere
  4. n-am treaba cu alin, n-am multe motive sa-l agreez, dar nu-i iert pe cei care nu stiu de fapt ce vor sau mai grav, ce vorbesc! de ce nu te-ai facut tu spion, draga omule, sa te infiltrezi in asociatie, sa vezi mai exact care e treaba (daca ai facut-o inseamna ca nu esti bun de meserie). da, sunt probleme in asociatie, dar care-i baiul daca a incercat omul sa faca ceva pt actualii studenti? de fapt, tu pupi pe cineva in ... sau ai prea multi bani sa iti cumperi abonamentul la pret intreg? (eu si cu reducere ma multumesc). poate ti-e ciuda ca nu poti tu beneficia de putinele, dar pretuitele oportunitati... (cand apar si ele...)

    RăspundețiȘtergere
  5. Fuck you !!!!! daca tu esti perfect eu iti dau voie sa critici pe oricine ... dar pana atunci mai lucreaza sa fii perfect ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. citesc de pe o postare a ta si te citez " despre un cânăret". Citat luat din articolul cu stirea care nu a aparut in monitorul. In fine. Mai departe: despre intermedia tv: nu stiu daca e intentionat scris sau nu, dar la stirea despre tine (ca ai fost agresat) pe stire, pe bara de titlu apare dinu zara - redactor intermedia tvurnalist. Asa e la toti sau e vre-o greseala? Sunt doar curios. Am comentat asa ca o paranteza, legat de "agramatismele" din ASUS.
    Sa traiti bine fraierilor.

    PS: felicitari media pentru solidaritate in cazul agresiunii jurnalistului Dinu ZARA !

    RăspundețiȘtergere